Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. január 18. 10:10

Változások a fogyasztóvédelem rendszerében

2017. január 1-től a fogyasztóvédelmi hatósági feladatokat megosztottan végzi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Pest Megyei Kormányhivatal és az ország 197 járása. A változások legfontosabb célja, hogy a fogyasztók könnyebben intézhessék majd ügyeiket, valamint hatékonyabbá váljon az ellenőrzések és az eljárások rendszere is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. január 17. 15:29

Műemléki helyreállítások Pest megyében

Hatodik alkalommal jelent meg a Pest Megyei Kormányhivatal Egy kis mustra című kiadványa, amely az adott esztendőben megvalósult műemléki helyreállításokat mutatja be. Először 2011-ben, a kormányhivatalok megalakulásának évében, majd 2012-ben Pest és Nógrád megye, ezt követően 2013-tól a – két megye örökségvédelmi szinten történő szétválása után – Pest megye területéről készült válogatás a jelentősebb felújításokról.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. január 12. 13:44

Átalakulás és új feladatok a kormányhivatalnál

A hatékony, költségtakarékos és átlátható közigazgatás elvének továbbvitele érdekében január 1-jétől jelentős szervezeti változások léptek életbe a kormányhivatalokban és azok járási hivatalaiban. A Pest Megyei Kormányhivatal szervezetét is nagyban érintő átalakulás a korábbi központi hivatalok és minisztériumi háttérintézmények megszűnésével, illetve integrációjával, a járások megerősítésével, valamint a kormányhivatali szervezet egyszerűsítésével függ össze.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. december 21. 15:05

Karácsony a gödi Topházban

Jelbeszéddel kísérték a karácsonyi énekeket, ünnepi verseket szavaltak és betlehemest játszottak a gödi Topház Speciális Otthon fogyatékkal élő lakói december 21-én délelőtt, a karácsonyi ünnepségen, amikor Tarnai Richárd kormánymegbízott látogatott el hozzájuk a Pest Megyei Kormányhivatal dolgozóinak ajándékaival.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. november 30. 12:53

Munkarend változás decemberben

Az év végi ünnepekre való tekintettel december 23-án és december 30-án módosul a Pest Megyei Kormányhivatal kormányablakainak és járásszékhelyi okmányirodáinak ügyfélfogadási rendje. A rendszerint 8-16 óráig tartó ügyfélfogadási helyek ezen a két pénteki napon 8-13 óráig fogadnak majd ügyfeleket.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. december 16. 12:44

Meggyújtották a negyedik gyertyát

A negyedik gyertyát is meggyújtották a Pest Megyei Kormányhivatal adventi koszorúján.