Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 26. 10:32

Megújult az M7 autópálya érdi, Iparos úti csomópontja

Augusztustól az új, kibővített érdi csomóponton keresztül érhető el az M7-es autópálya. A beruházásnak köszönhetően megszűnik a korábbi – a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban rendszeres torlódások miatt kialakuló – komoly balesetveszély. Az úthibák megszűntetése és a korszerűbb aszfaltburkolatnak köszönhetően csökken a járművek amortizációja és a gépjárművek okozta zajterhelés, az új zöldfelület létesítésének hála élhetőbbé válik a környék. Az átadási ünnepségen jelen volt Dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, az NFM energiaügyért felelős államtitkára, dr. Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, T. Mészáros András, Érd polgármestere, Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója és Loppert Dániel a NIF Zrt., kommunikációs igazgatója.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 11:46

A levegőből is ellenőriznek a hatóságok

Légi felderítéssel ellenőriznek a hatóságok, melynek célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén pollenjének levegőbe kerülése. Erről tartott sajtótájékoztatót a Földművelésügyi Minisztérium és a Pest Megyei Kormányhivatal augusztus 24-én, Dunakeszin.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 24. 11:26

Tanévnyitó szakmai konferencia

Tanévnyitó szakmai konferenciát szervezett az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve augusztus 23-án. Az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központjában tartott rendezvény résztvevőit Tarnai Richárd Pest megye kormánymegbízottja köszöntötte.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 23. 11:03

Folyamatos élelmiszerbiztonsági ellenőrzések voltak a Sziget Fesztiválon

Minden élelmiszerrel forgalmazó vállalkozást ellenőrzés alá vettek a Sziget Fesztivál ideje alatt a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Osztályának munkatársai. Az ellenőrök kirívó szabálytalanságokat nem tapasztaltak.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 22. 11:45

Megnyílt az M7-M0 autópálya törökbálinti lehajtója

Közvetlenül is le lehet hajtani az M7-M0 autópálya törökbálinti csomópontjától Törökbálint irányába. Az augusztus 19-i átadási ünnepségen részt vett Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, az NFM energiaügyért felelős államtitkára, Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja, Elek Sándor, Törökbálint polgármestere és Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 19. 13:28

Sikeres konzultáció az állami rezsicsökkentésről


Augusztus 19-vel lezárul az állami rezsicsökkentésről rendezett lakossági konzultáció. Az állampolgárok egy hónap alatt több mint kétszáztizenötezer kérdőívet töltöttek ki papíron vagy elektronikus formában.