Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. július 22. 10:37

Ellenőrzések a Hungaroringen

A Pest Megyei Kormányhivatal idén is hatósági ellenőrzéseket tart Mogyoródon, a Hungaroring területén a 31. Forma 1 Magyar Nagydíj ideje alatt, július 21. és 24. között. A Forma 1-es futam nagy népszerűsége miatt tömegeket vonz, ezért különösen fontos a fogyasztók érdekeinek szem előtt tartása, valamint a fiatalkorú fogyasztók egészségének védelme.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. július 15. 13:11

Holdfény Estek a Vármegyeházán

Idén 18. alkalommal kerül megrendezésre a Holdfény Estek nyári koncertsorozat. A sorozat első állomásán, július 19-én, kedden a Magyar Zongorás Négyes lemezbemutató koncertjére kerül sor. A négykezes, kétzongorás és nyolckezes koncertet két zongoraművész házaspár, Hegedűs Endre Liszt-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin, valamint Farkas Zsolt és felesége, Várnagy Andrea zongoraművészek adják a Pesti Vármegyeházán. A műsoron többek közt Bach, Mozart, Händel, Beethoven és Liszt zongoraművek is szerepelnek.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. július 12. 11:56

Konzultáció az állami rezsicsökkentésről

Az ügyfelek véleményére támaszkodva akarja a kormány egyszerűsíteni a közigazgatási eljárásokat és tovább enyhíteni a vállalkozásokat terhelő fizetési kötelezettségeket. Ennek megvalósítására indult július 11-től konzultáció.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. június 29. 11:43

Állománygyűlés a Pest Megyei Kormányhivatalban

Állománygyűlést tartott a Pest Megyei Kormányhivatal június 29-én a megyeháza dísztermében. Tarnai Richárd kormánymegbízott tájékoztatta az egybegyűlt dolgozókat az állami tisztviselői életpályamodell bevezetéséről, a következő időszakban történő béremelések mértékéről, és szólt a kormányhivatalt érintő egyéb változásokról is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. június 28. 14:06

Kalandparkokat ellenőriztek Pest megyében is

Kiemelt figyelmet fordít 2016-ban is a fogyasztóvédelmi hatóság arra, hogy a kalandparkokban megtalálható berendezéseket biztonságosan üzemeltetik-e. A Pest Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya – az országos ellenőrzésekhez kapcsolódva – ellenőrizte a megyében működő I., II. és III. kategóriás kalandparkok mutatványos berendezéseit.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. június 27. 13:47

Köztisztviselők és kormánytisztviselők napja

Július 1-je 2001 óta a köztisztviselők, 2011-től pedig a kormánytisztviselők napja is, amely napon szünetel az ügyintézés a hivatalokban, valamint a kormányhivatalok, okmányirodák és kormányablakok ügyfélszolgálatain is.