Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. június 26. 14:04

Megyei fesztiválokat ellenőriztek a fogyasztóvédők

Az idegenforgalmi főszezonban folytatott kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységeket, valamint a mutatványos berendezések ellenőrzését végezte a kormányhivatal szakhatósága az utóbbi hetekben megyeszerte.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. június 19. 10:53

Elindult a pestmegyeimustra.hu

A Pest Megyei Kormányhivatalban június 18-án délelőtt mutatták be a pestmegyeimustra.hu honlapot. A kormányhivatal 2010 óta készíti a Pest megyei Mustra kiadványokat, amelyek a megye felújított műemlékeit mutatják be a nagyközönségnek. Az eddig megjelent kiadványok a műemlékvédelmi hatóság munkájáról számoltak be, míg a most elindult pestmegyeimustra.hu honlap célja, hogy népszerűsítse a megye épített örökségét az itt lakók és az idelátogatók körében.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. június 15. 10:38

Új kilátót adtak át Piliscsabán

A népszerű építőjátékot, a Jengát idézi meg az az új kilátó, amelyet június 12-én adtak át Piliscsaba mellett, a Nagy-Kopasz hegyen. A Dévényi Antal erdész nevét viselő, 11 és fél méter magas új építmény páratlan kilátást nyújt a 447 méter magas hegy tetejéről. Az átadáson részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. június 12. 14:06

Családháló alkalmazás - Segítség a kismamáknak

A Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi Osztályának baba-mama szobája adott otthont a kismamákat és családokat segítő új mobil applikáció bemutatásának.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. június 11. 15:20

Integritási Nap a kormányhivatalban

Az átlátható, tiszta és erkölcsös közigazgatás fenntartása és megerősítése érdekében szerveztek konferenciát június 10-én a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az integritás konferencián számos, a közigazgatásban nagy tapasztalattal rendelkező előadó tartott előadást a témában.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. június 9. 12:33

Állami rezsicsökkentés - Mondja el Ön is véleményét!

Jövőre tízmilliárd forinttal kevesebbet kell fizetniük az állampolgároknak és a vállalkozásoknak a közigazgatási eljárásokért. Arról, hogy mely területeken csökkenjenek vagy akár szűnjenek meg a díjak, maguk az érintettek dönthetnek a június 5-én megkezdődött és augusztus 6-ig tartó konzultáción.