Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. március 14. 11:06

Lázadni az elvekért az értékek hűséges megőrzésével

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek március 14-én a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az ünnepségen Tarnai Richárd kormánymegbízott mondott beszédet, majd koszorúzta meg Kossuth Lajosnak, az egykori Pest-Pilis-Solt vármegye országgyűlési követének, majd Magyarország kormányzójának emléktábláját.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. március 10. 9:49

Folytatódik a bürokráciacsökkentés

A Kormány javaslatára a Parlament ismét a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó egyes illetékek és díjak megszüntetéséről döntött.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. március 6. 11:57

Orbán Viktor adta át a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot

A Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ új épületét március 3-án, ünnepélyes keretek között adta át Orbán Viktor miniszterelnök. Az eseményen a kormányfő mellett részt vett Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnök asszonya, Polt Péter legfőbb ügyész, Papp Károly Országos Rendőrfőkapitány, Darák Péter, a Kúria elnöke, továbbá Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Bekk Mária, a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal vezetője és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. február 27. 14:11

Pásztor Győző kanonok kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

Pásztor Győző kanonok, a Pest megyei Dabas-Sári plébánosa vehette át a Pesti Megyeháza dísztermében, február 25-én a Parma fidei – Hit pajzsa elnevezésű díjat, amelyet a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódva immár tizenhatodik alkalommal adtak át. Az ünnepségen a kitüntetett mellett jelen volt Horváth Béla, a díj egyik alapítója, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, Szabó István, Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke, és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. február 24. 9:25

Katasztrófavédelmi értekezlet Pest megyében

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon február 21-én került sor a havi kirendeltség-vezetői és hivatásos tűzoltó-parancsnoki értekezletre. Az eseményen részt vett Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 15:50

Rendőrkapitánysági évértékelő Pest megyében

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. évben végzett munkájáról tartottak évértékelőt február 20-án Budapesten a Rendőrségi Igazgatási Központban. Az eseményen részt vett Mihály István r. dandártábornok, Pest megyei rendőrfőkapitány, Töreki Sándor r. dandártábornok, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, Szabó Ferenc Pest megyei főügyész és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.