Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. november 14. 13:26

Bemutatkoztak a váci és a vecsési járás képzőművészei

Immár negyedik alkalommal került sor a Pest megyei járások képzőművészeinek alkotásait bemutató tárlatra a pesti Vármegyeházán. Ezúttal a váci és a vecsési járás alkotóinak műveit nézhetik meg egy hónapon keresztül a látogatók. Az eseményt november 9-én Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. november 13. 8:42

Téli értekezlet és polgármesterek konferenciája

A Pest megyei települések polgármesterei és járási hivatalvezetői részére november 8-án került megtartásra a Pest Megyei Kormányhivatal dísztermében a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett téli értekezlet, illetve polgármester konferencia.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. november 9. 9:03

Felfüggesztette a konyha működését a hatóság

Összevont ellenőrzést tartott november 8-án a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya az ExZootic Caféban. A helyszíni ellenőrzés során feltárt hiányosságok miatt a hatóság szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az egység működését. A hiányosságok pótlására határidőt írtak elő a szakemberek, az egység kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. november 8. 11:38

Erdélyi óvodásoknak gyűjtött a hivatal

Foglalkoztató játékok, színes ceruzák, kifestők, gyurmák, mesekönyvek, szőnyegek valamint higiéniai eszközök és felszerelések gyűltek össze a Csángóföld legkeletibb részén fekvő kosteleki óvodának. Az adományokat a Pest Megyei Kormányhivatal dolgozói gyűjtötték az ezeréves határon fekvő település idén induló magyar nyelvű oktatási intézményének.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. november 6. 12:35

Bibó Istvánról nyílt kiállítás a Pest Megyei Kormányhivatalban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére Bibó István élete és munkássága címmel nyílt kiállítás november 3-án a Pest Megyei Kormányhivatal épületében. A megnyitón elhangzott: a Pesti Vármegyeháza udvarának árkádjai alatt felállított kiállítás célja, hogy minél több emberrel megismertessék a méltatlanul elfeledett embert és életutat.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. november 2. 15:22

Elismerések

A Pest Megyei Kormányhivatal két munkatársa is miniszteri elismerő oklevél kitüntetésben részesült az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából. Az elismeréseket dr. Fazekas Sándor miniszter adta át október 24-én.