Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. június 29. 11:43

Állománygyűlés a Pest Megyei Kormányhivatalban

Állománygyűlést tartott a Pest Megyei Kormányhivatal június 29-én a megyeháza dísztermében. Tarnai Richárd kormánymegbízott tájékoztatta az egybegyűlt dolgozókat az állami tisztviselői életpályamodell bevezetéséről, a következő időszakban történő béremelések mértékéről, és szólt a kormányhivatalt érintő egyéb változásokról is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. június 28. 14:06

Kalandparkokat ellenőriztek Pest megyében is

Kiemelt figyelmet fordít 2016-ban is a fogyasztóvédelmi hatóság arra, hogy a kalandparkokban megtalálható berendezéseket biztonságosan üzemeltetik-e. A Pest Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya – az országos ellenőrzésekhez kapcsolódva – ellenőrizte a megyében működő I., II. és III. kategóriás kalandparkok mutatványos berendezéseit.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. június 27. 13:47

Köztisztviselők és kormánytisztviselők napja

Július 1-je 2001 óta a köztisztviselők, 2011-től pedig a kormánytisztviselők napja is, amely napon szünetel az ügyintézés a hivatalokban, valamint a kormányhivatalok, okmányirodák és kormányablakok ügyfélszolgálatain is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. június 21. 10:29

Parlagfű irtás: júliustól ellenőrzések Pest megyében

Helyszíni ellenőrzésekkel vesznek részt a „Parlagfűmentes Magyarországért” programban a Pest Megyei Kormányhivatal járási földhivatali osztályai. Mivel a növény pollenje sokaknál súlyos allergiás tüneteket válthat ki, ezért irtása, és a földterületek fertőzöttségének visszaszorítása - egészségvédelmi okokból – a tulajdonosok és földhasználók számára törvényileg előírt feladat.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. június 16. 16:37

Bűnmegelőzési szakmai konferencia

A gyermekvédelemben érintett szakmai szervek osztották meg ma tapasztalataikat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében rendezett bűnmegelőzési konferencián. A szakmai egyeztetést megnyitó Tarnai Rihárd beszédében azt mondta: „a mai nap feladata, hogy a szakemberek a leghatékonyabb megoldásokat osszák meg egymással a bűnmegelőzés területén”.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. június 15. 15:47

Újabb ügyek intézhetőek ősztől a kormányablakoknál

Több mint száz új ügyet lehet majd szeptember 1-jétől intézni az ország eddig átadott 260 és Pest megye 21 kormányablakában. Kibővül a tevékenységi kör többek között a hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítása iránti kérelemmel és a fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát érintő lényeges tények, körülmények megváltozásának bejelentésével, valamint a telepengedély kiadási kérelemmel is.