Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. március 4. 14:36

Élelmiszer-adomány különleges szükségletű gyermekek számára

A Coop Segély Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén 7095 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését támogatja országszerte. A 20 millió forint értékű élelmiszer-adományt a Coop Segély kamionja márciusban az ország összes megyéjébe eljuttatja. Pest megyében 578 főt támogat az Alapítvány.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. február 27. 11:53

Polgármesteri fórum Pest megyében

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége idén is megrendezi hagyományos megyei polgármesteri fórumait. A találkozóra Pest megyében február 26-án került sor a Pest Megyei Kormányhivatal épületében. Az eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. február 27. 8:23

Kiszámíthatóbbá válnak a szociális támogatások

A szociális biztonságot erősíti, hogy márciustól járási szintre kerül az időskorúak járadéka, az ápolási díj, a közgyógyellátás, az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság, valamint az aktív korúak ellátása – hangsúlyozta Tarnai Richárd. A Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte, a jövőben országosan, egységes elvek alapján állapítják majd meg a jogosultságot ezekhez a támogatásokhoz a járási hivatalok.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. február 24. 16:20

Települési ügysegédek képzése

Települési ügysegédeknek szervezett képzést a Pest Megyei Kormányhivatal a Pesti Vármegyeháza épületében február 23-i héten. Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntőjében úgy fogalmazott, az ügysegédek képzésével a lehetőséget szeretnék biztosítani ahhoz, hogy az állam a legkisebb településekre is eljusson.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. február 19. 15:05

Rendőrkapitánysági évértékelő

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tavalyi évben végzett munkáját értékelte Dr. Mihály István r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2015. február 18-án a Rendőrségi Igazgatási Központban. Tarnai Richárd kormánymegbízott az eseményen hangsúlyozta, az állampolgárok érdekében kiemelten fontos az együttműködés a közigazgatásban és a közbiztonságban hivatásukat végzők között.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. február 11. 11:40

Évet értékelt a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Február 9-én tartotta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2014. évi tevékenységét értékelő állományértekezletét. A rendezvényen Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, Kiss Attila, a Pest Megyei Kormányhivatal kabinetfőnöke, valamint a társ- és együttműködő szervezetek képviselői is részt vettek.