Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái, a tanév rendjében meghatározott 16 napon 1 183 helyszínen mintegy 110 700 érettségiző adott számot tudásáról - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A vizsgák június 7-től a szóbelikkel folytatódnak.

Az érettségizők a kijavított emelt szintű vizsgadolgozatokat június 5-én, a középszintűeket pedig a középiskola által megjelölt időpontban tekinthetik meg. Az érettségi június 7-14. között 94 tárgyból, 176 helyszínen, 2 815 tantárgyi bizottság előtt több mint 41 700 emelt szintű szóbeli vizsgával folytatódik. A középszintű szóbeliket június 18-29. között tartják az érettségi vizsgát szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban - közölte az Oktatási Hivatal.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal 11 vizsgatárgyban szóbeliztet majd június 21-én szerződött helyszínen, a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A kormányhivatal szervezésében jellemzően azok az állampolgárok tesznek vizsgát, akik korábbról már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, de valamely tárgy(ak)ból jobb eredményt szeretnének elérni annak érdekében, hogy eredményesebben felvételizhessenek az általuk kiszemelt felsőoktatási intézménybe.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a lehetőséggel élő felnőtteknek idén 11 tárgyból biztosítja a szóbeli vizsgákat - többek között angol nyelvből, fizikából vagy földrajzból. Ez a lehetőség évről-évre rendelkezésre áll az érettségivel már rendelkező felnőttek számára, életkortól függetlenül. Az ilyen formában sikeresen vizsgázók új érettségi bizonyítványt nem kapnak, eredményüket egy tanúsítvány bizonyítja teljes értékűen.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal nyilvántartása szerint a megyében összesen 1466-an érettségiznek ebben az időszakban egy vagy több tárgyból, tudásukról összesen félszáz vizsgabizottság előtt adnak számot a megye 19 érettségit szervező középiskolájának 27 intézményében. Emelt szinten 385 diák 450 vizsgát tesz Nógrádban, megyénkben összesen 40 különféle vizsgatárgyban adnak számot tudásukról az érettségizők.

Kiemelt fotó: Diákok a középszintű matematika írásbeli érettségi vizsgán a salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban (MTI Fotó: Komka Péter)

(MTI nyomán)