A közelmúltban tartotta soros ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium Salgótarjánban, a Megyeháza nagytermében. Az ülést dr. Szabó Sándor kormánymegbízott,a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg, majd az elő beszámolót dr. Berecz György, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője tartotta meg Nógrád megye mentő tűzvédelmének helyzete a diszlokáció befejezését követően címmel.

Turán Ildikó, a NMKH nyugdíj-megállapítási és adategyeztetési osztályának vezetője a biztosítási jogviszonyra vonatkozó nyilvántartási adatok egyeztetésének gyakorlati tapasztalatairól beszélt, röviden ismertette a hatályos jogszabályi rendelkezéseket, az első ötéves korosztályra vonatkozó országos és megyei számadatokat és a feladatellátással kapcsolatban felmerült gyakorlati kérdéseket.

Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tisztifőorvos a megyei természetes források hatósági vizsgálatáról tartott beszámolót, amelyből kiderült, hogy Nógrád megye természetes forrásairól nem rendelkezünk vízminőségi adatokkal. Jelenleg a jogszabályi környezetből adódóan is „gazdátlan” a források vízminőség ellenőrzése, és módszertan sincs kidolgozva erre. Ezért érezték úgy, tekintetbe véve a lakosság ivóvíz-fogyasztási szokásait, hogy foglalkoznak a témával, és bemutatják vizsgálódásuk eredményeit.

Végül Bocsi Beáta a belső kontrollrendszer közigazgatási szerveknél történő kialakítása jogszabályi követelményeinek, az „öt elem” meghatározásának és részletezésének ismertetésével zárta a kollégium előadásainak sorát, különös figyelemmel a kontrollok alkalmazására és a kockázatok feltárására, amelyek szükségesek a szervezet megfelelő, szabályos működtetéséhez.

(nmkh.hu)