Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává. A Nógrád Megyei Kormányhivatal immáron hetedik alkalommal tart ez alkalomból rendkívüli ügyfélszolgálati napot a kormányablakoknál, emellett meghosszabbított nyitvatartással várják az érdeklődőket a nyugdíjbiztosítási szakterületek salgótarjáni és balassagyarmati ügyfélszolgálatai is.

Az Idősek Világnapja alkalmából 2019. október 1-én a bátonyterenyei, a pásztói, a rétsági és a szécsényi járási hivatalok kormányablakaiban 9 és 14 óra között várják a kormányhivatal munkatársai az érdeklődő állampolgárokat; míg a salgótarjáni és a balassagyarmati nyugdíjbiztosítási ügyfélszolgálati irodákban meghosszabbított nyitvatartással: 8 és 16 óra között fogadják az ügyfeleket ezen a napon.

A korábbi évek tapasztalatai alapján az érdeklődők jellemzően a közelgő nyugdíjazásukkal, továbbá a különböző ellátások és pénzbeli juttatások igénybevételével kapcsolatos kérdéseikkel keresik fel ezen a napon a kormányhivatal munkatársait.

(Nógrád Megyei Kormányhivatal)