Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. június 29. 12:12

Fokozott nyári ellenőrzés az utazási irodáknál

Budapest Főváros Kormányhivatala kereskedelmi hatóságként folyamatosan, egész évben ellenőrzi a Magyarországon letelepedett, utazásszervezői tevékenységet folytató vállalkozásokat, de a legtöbb ellenőrzést a nyári utaztatási főszezonban végzi - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI érdeklődésére.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. június 23. 9:43

Megkezdődött a Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozóinak kifizetése

Megkezdődött a felszámolás alatt álló salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozóinak kifizetése, az elmaradt bérek rendezéseként az első körben több mint 121 millió forintot fizetnek ki 359 munkavállalónak - tájékoztatta a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője az MTI-t.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 19:53

19 milliárd forintból folytatódik a négysávosítás

Megkezdődött a 21-es út négynyomúsítása újabb két szakaszon: Tar, illetve Bátonyterenye térségében. A kivitelezést végző konzorciumok nettó 19 milliárd forintból végzik el a fejlesztést, a főút összesen 11,3 kilométeres szakaszán.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. június 13. 10:46

Tavaly a kormányhivatali eljárások háromnegyede nyolc napon belül lezárult

A közigazgatási átalakítás következtében közelebb kerültek a polgárokhoz a jóval több ügytípus intézésére alkalmas integrált ügyfélszolgálatok, az ügyintézés olcsóbbá és gyorsabbá vált, tavaly már a kormányhivatali eljárások háromnegyede nyolc napon belül lezárult - mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásáért felelős államtitkár az MTI-nek.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. június 2. 11:24

Nő a versenyszféra munkaerő-kereslete Nógrád megyében

Nógrádban évről évre növekszik a versenyszféra munkaerő-kereslete, a múlt év végi 5176-as létszámigényük 18,7 százalékkal több volt az egy évvel korábbinál, és az állások 57 százaléka támogatás nélkül is betölthető volt - tájékoztatta a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője az MTI-t.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. június 2. 8:42

A tervezett ütemnek megfelelően halad a Nógrád Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítése

A "KEHOP-5.2.2. - Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései" felhívásra benyújtott, vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt keretében a Nógrád Megyei Kormányhivatal öt ingatlana újul meg 2017-2018-ban. Az energia-megtakarítás a KEHOP program egyik kiemelt célja, s ennek eléréséhez járul hozzá a projektben megfogalmazott energetikai korszerűsítések megvalósítása.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. június 2. 5:28

Fontos változás az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaira vonatkozó kérelmek benyújtásával kapcsolatban

A kifizetőhellyel nem rendelkezőfoglalkoztatónál (100 főnél kevesebb biztosítottat foglalkoztató munkáltató, egyéni- és társas vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, stb.) biztosított munkavállalónak az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaira (csecsemőgondozási díj, a gyermekgondozási díj, táppénz, baleseti táppénz) vonatkozó igényét a munkáltatójánál kell benyújtania. A munkáltató kötelessége a megfelelő adatok közlésével az ellátás iránti kérelem 5 napon belüli továbbítása az ellátást elbíráló és folyósító egészségbiztosítási feladatokat ellátó szervhez.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. május 25. 15:26

Nógrádban is károkat okoz a selyemfényű puszpángmoly

Az utóbbi egy-két évben bizonyára sokan láttak temetőben, parkban vagy házi kertben ápolt, egészséges puszpáng bokrokat hirtelen tönkremenni. A jelenség okozója legtöbb esetben a selyemfényű puszpángmoly - hívja fel a figyelmet a Nógrád Megyei Kormányhivatal Balassagyarmati Járási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Osztálya.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. május 24. 22:45

Ülésezett a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium

Kedden a salgótarjáni Megyeháza dísztermében tartotta meg idei első ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 20:49

Hamarosan a salgótarjániaknak is ingyenes mobilalkalmazással lesz kereshető, hol lehet közügyeket intézni

A kormányhivatalok és különböző közintézmények elérhetőségeit is tartalmazza az az ingyenesen letölthető mobiltelefonos alkalmazás, amely a fővárosban, valamint nyolc hazai nagyvárosban szolgál iránytűként az ügyintézéshez - közölte a fejlesztést irányító cég kommunikációs ügynöksége csütörtökön az MTI-vel. A fejlesztők ígérete szerint hamarosan többek között Salgótarján lakosai is használhatják majd az 1x1 alkalmazást.