Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 4. 12:19

Lokalizálják a májgyulladás-fertőzéseket

Rimóc községben 2016. végén Hepatitis „A” vírus okozta fertőző májgyulladás járványra derült fény, a betegek száma 14 fő. A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Balassagyarmati Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával valamint Rimóc Község Önkormányzatával és a település háziorvosával és védőnőjével közösen mindent megtesz a járvány tovaterjedésének megakadályozása és mielőbbi megszűntetése érdekében. A szakemberek a járványügyi kivizsgálás részeként helyszíni szemlét tartottak, a megbetegedettek felkutatása, az oltandók feltérképezése és a megelőzési módok oktatása érdekében. A település gyermekközösségeiben, valamint az érintett családok körében a védőoltások megtörténtek (eddig mintegy 250 fő), folyik a további oltandók felkutatása, oltása.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 20. 11:16

Színházban ünnepeltek a kormányhivatalnokok

Színházi előadással, Moliére: Képzelt beteg című előadásával ünnepelt hétfőn este a kormánytisztviselők egy része Salgótarjánban, a darab előtt dr. Szabó Sándor kormánymegbízott köszöntötte a hivatalnokokat.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 19. 12:06

Sok doboznyi szeretet

Ötödik alkalommal hirdette meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal a tisztviselői körében a Dobozba zárt szeretet-akciót, amely során rászoruló gyermekeknek gyűjtöttek ajándékokat. A színes papírba csomagolt cipősdobozokat – 111 darabot - hétfőn adták át a hivatal képviselői a Salgótarján és Térsége Egészségügyi Szociális Központjának, akik még karácsonyig átadják a csomagokat.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 15. 12:02

Új témák az Államigazgatási Kollégium előtt

A közelmúltban tartotta soros ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium Salgótarjánban, a Megyeháza nagytermében. Az ülést dr. Szabó Sándor kormánymegbízott,a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg, majd az elő beszámolót dr. Berecz György, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője tartotta meg Nógrád megye mentő tűzvédelmének helyzete a diszlokáció befejezését követően címmel.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 12. 10:57

Péntekig kérhető a HPV elleni ingyenes védőoltás

A HPV a humán papilloma vírus nevének rövidítése. Több mint 100 típusa ismert, és ezek közül legalább 13 okozhat méhnyakrákot, közülük két típus, a 16-os és a 18-as felelős a rákos megbetegedések 70 %-áért. A méhnyakrák szűrés lehetőséget biztosít arra, hogy korán felfedezésre kerüljön a rákmegelőző vagy rákos elváltozás, viszont a HPV elleni védőoltással már a betegség kialakulásának veszélyét tudjuk jelentősen csökkenteni azzal, hogy kivédjük a két erősen rákkeltő vírus okozta fertőzést.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 5. 10:45

Szabolcsiak nyerték a négy kormányhivatal focikupáját

Négycsapatos kispályás focitornát rendezett december első péntekén a Heves Megyei Kormányhivatal Egerben: a rendező megye Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Nógrád megyék kormányhivatali csapatait hívta meg, a magas színvonalú tornát végül a szabolcsiak nyerték meg, Nógrád ezúttal lecsúszott a dobogóról.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 24. 9:45

Kamarai díjakat adtak át

Az idén tizenegyedik alkalommal látott napvilágot a Nógrád Megyei Hírlap, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága közös kiadványa, a TOP 50 ez évi kötete. A kiadvány bemutatóján adta át a kamara az éves gazdasági és szakképzési díjait is. Az ünnepségen jelen volt dr. Szabó Sándor kormánymegbízott is.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 16. 14:48

Szupergyors Internet Program: konzultáció a fejlesztésről

A hazai szélessávú internet szolgáltatás fejlesztéséről tart konzultációt a kormány az ország valamennyi megyéjében. A sorozat szerdán érkezett Salgótarjánba, ahol a 150 milliárd forintos fejlesztés részleteiről tartottak rövid előadásokat, a nap elő- és zárszavát dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője mondta el, a rendezvényen dr. Tőzsér Zsolt, a hivatal igazgatója is részt vett.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 10. 10:12

Városi ösztöndíjast támogat a kormányhivatal

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013-ban alapította meg az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!" elnevezésű ösztöndíjat. A Nógrád Megyei Kormányhivatal ez alkalommal is támogat diplomát szerző fiatalt, egy település- és térségfejlesztő geográfusnak nyújt segítséget

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 4. 14:24

Törvénytervezetek hátterét ismerték meg

Salgótarjánban, a Megyeháza nagytermében tartotta soron következő összejövetelét november első péntekének délelőttjén a Magyar Jogászegylet Nógrád Megyei Szervezete. A megjelenteket dr. Vízler Edina, a Balassagyarmati Járásbíróság elnökhelyettese, a Nógrád Megyei Jogászegylet elnöke köszöntötte, majd két előadással folytatódott a nap programja.