Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 9. 13:37

Fogyasztóvédelmi kiadványokat mutattak be Salgótarjánban

A "Panasza van? Segítünk!" kiadványsorozat célja, hogy tájékoztatással növelje a fogyasztók tudatosságát, megelőzve ezzel a vitás helyzeteket. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a füzeteket 2016 óta - országos fogyasztóvédelmi kampány keretében - a kormányhivatalokkal együttműködve juttatja el a lakossághoz.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 25. 15:07

Szűrőbuszok járják az ország hátrányos helyzetű településeit

"Helybe visszük a szűrővizsgálatokat" címen országos kampányt indított a kormány a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a hátrányos helyzetű településeken élők egészségéért. A program első állomásaként Rimócon ingyenes szűrővizsgálatokkal és a prevenciós szolgáltatásokkal várták a lakosságot a szűrőbuszokon kedden és szerdán.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 3. 17:08

Pásztói árvízvédelmi beruházások előkészítéséről határozott a kormány

Megkezdődik a Pásztó és térsége komplex árvízvédelmi biztonságának megteremtése érdekében szükséges beruházások előkészítése. A Nógrád Megyei Védelmi Bizottság egyik legfontosabb célkitűzésének megvalósítása indulhat el a kormány napokban hozott, Magyar Közlönyben megjelent döntésével.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 1. 16:38

Nógrád megyében is zajlik a parlagfüves területek ellenőrzése

Azok a földtulajdonosok, akik nem gondoskodtak a használatukban levő ingatlanok parlagfű-mentesítéséről, akár jelentős összegű bírsággal sújthatóak.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. június 26. 9:24

Felújították a fenyvespusztai Tuzson Arborétumhoz vezető erdei utat

A Vidékfejlesztési Program támogatásából és az Egererdő Zrt. pénzbeli hozzájárulásából újította fel Tar község önkormányzata a településtől mintegy öt kilométerre található Fenyvespusztára vezető utat. A beruházás eredményeképpen a gyalogos, kerékpáros és lovas turisták számára egyaránt könnyebben megközelíthetővé vált az itt található erdei szálláshely és a Tuzson Arborétum.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. június 19. 11:03

Tőzsér Zsolt: szimbolikus jelentősége is van a balassagyarmati hírlapszerkesztőség újranyitásának

Ismét megnyitotta balassagyarmati szerkesztőségét a Nógrád Megyei Hírlap, a megye napilapja. Az Ipoly-parti város arculatához 1994-től 2009-ig hozzátartozott már a Nógrád Megyei Hírlap szerkesztősége, most hosszabb távra tervezi jelenlétét a kiadó.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. június 7. 10:06

Házhoz vitte a kormányhivatal a szűrővizsgálatokat

A Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete alkalmából szervezett egészségnapot csütörtökön a Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel (KMKK) közösen.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. június 3. 15:40

Közel százötven önkéntes területvédelmi tartalékos katona tett esküt Szécsényben

Szombaton Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben szolgálatba álló önkéntes területvédelmi tartalékos katonák tettek esküt Szécsény történelmi belvárosában.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 9. 15:23

Elindult a tavaszi képzési és állásbörze-sorozat Nógrád megyében

Képzési és állásbörzével várták a munkakeresőket kedden Salgótarjánban. A tavaszi karriernapokkal májusban a megye minden járásában jelen lesz a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 8. 15:28

Ezernégyszázan érettségiznek Nógrádban

Nógrád megye 22 középiskolájában összesen 1406 érettségiző vizsgázik 41 különböző tárgyból.