Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 21. 10:10

Az adatvédelem és az Ifjúság Garancia Program is téma volt az Államigazgatási Kollégium legutóbbi ülésén

Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott vezetésével tartotta soros ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium a napokban a salgótarjáni Megyeháza dísztermében. Az előadások között ezúttal az adatvédelem, a kéményseprő-ipari tevékenység, az Ifjúság Garancia Program és az általános közigazgatási végrehajtás aktualitásai jelentek meg.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 18. 15:45

A Nógrád Megyei Kormányhivatal három szakembere részesült elismerésben Szent Kristóf napján

A nyugdíjbiztosítási ágazatban 1993 óta minden évben Szent Kristóf-napi ünnepségen adják a szakterület kitüntetéseit, elismeréseit a Magyar Államkincstár Központi szervezeti egységeinél, illetve a kormányhivatalok nyugdíjszakmai, egészségbiztosítási, családtámogatási és vidékfejlesztési területein dolgozó, kiemelkedő munkát végző munkatársainak.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 6. 14:27

Javulnak a foglalkoztatási mutatók, egyre több álláshelyet kínál a versenyszféra Nógrád megyében

Egyre több álláshelyet kínál a versenyszféra Nógrád megyében, ez némileg ellensúlyozza a közfoglalkoztatás visszaszorulását, így tovább csökkent az álláskeresők száma 2018 első fél évében - mondta az MTI-nek a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 31. 11:53

Balassagyarmat egyik tekintélyes épülete újult meg a kormányhivatal beruházásában

Akkor tud jól működni egy kormány, ha döntéseit az emberek véleményére alapítja és meghallgatja őket a döntések után is - hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 30. 11:50

Nyugat-Nógrádban is bemutatkozik a mobil kormányablak

Miután július végén Karancsalján ünnepélyes keretek között átadták a Nógrád Megyei Kormányhivatal mobil ügyfélszolgálatát, a kormányablakbusz az elmúlt hetekben kelet-nógrádi településekre látogatott el. Mint azt korábban már ismertettük: a kormányablakbusz három hetes turnusokban váltakozva járja majd a megye keleti és nyugati térségeit.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 21. 13:28

Közétkeztetési Konferenciát szervez a Nógrád Megyei Kormányhivatal

Az augusztus 28-án a salgótarjáni Megyeházán megrendezendő szakmai program célja segítséget nyújtani a közétkeztetőknek a rájuk vonatkozó rendelet betartásához, illetve minél szélesebb körben átadni a reform megvalósításában érdeklődésre számot tartó ismereteket. A konferencia arra is alkalmat ad, hogy a Nógrád Megyei Kormányhivatal beszámoljon a megyei közétkeztetés jelenlegi helyzetéről.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 13. 12:19

A salgótarjáni kórháznál fogadja az ügyfeleket kedden a mobil kormányablak

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Mobil Kormányablaka (kormányablakbusza) ezekben a hetekben a megye keleti felének településein, intézményeinél és rendezvényein jelenik meg, majd augusztus utolsó hetétől kezdve Nyugat-Nógrádban áll majd az állampolgárok szolgálatára.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 7. 12:12

Tuzson Bence: Valódi közszolgálatot építünk, a hivatalainknak segítenie és nem gáncsolnia kell az embereket

Személyes feladatomnak tekintem, hogy a rossz és fölöslegesen hosszadalmas eljárásokat kiiktassuk. Szolgáltató államot építünk, amelynek egyetlen feladata, hogy az embereket szolgálja, de a közösség érdekében létrejött szabályokat következetesen betartassa – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára arra a felvetésre, hogy az emberek ma még sokszor útonállóként, kerékkötőként tekintenek a hivatalnokokra, akik újabb és újabb kötelezettségekkel egrecíroztatják a törekvő polgárokat, vállalkozókat.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 3. 16:09

Kelet-Nógrád kilenc településén jelenik meg augusztusban a kormányablakbusz

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Mobil Kormányablaka (kormányablakbusza) az elkövetkezendő hetekben a megye keleti felének településein, intézményeinél és rendezvényein jelenik meg, majd augusztus utolsó hetétől kezdve Nyugat-Nógrádban áll majd az állampolgárok szolgálatára. A jármű első három hetes turnusában Kazáron, Bátonyterenyén, Mizserfán, Szurdokpüspökiben, Pásztón, Salgótarjánban, Nagykeresztúron, Palotáson és Mátranovákon is megjelenik.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. július 30. 16:41

Nógrádban is másodfokú hőségriasztás lépett érvénybe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve az országos tisztifőorvosi feladatok ellátására jogosult főosztályvezető 2018. július 30. (hétfő) 12:00 órától kezdődően, 2018. augusztus 3. (péntek) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki. A riasztás az ország teljes területére, így Nógrád megyére is érvényes.