Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. május 17. 16:09

Tizedik alkalommal rendezték meg Salgótarjánban a Tavaszi Mérnöknapot

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság Nógrád megyei csoportja, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztálya és a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Szakcsoportja közösen szervezte az idei Földmérő Napot, mely egyben a tizedik Tavaszi Mérnöknap volt Salgótarjánban.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. május 10. 13:35

Emberekre és állatokra egyaránt veszélyes lehet a Pásztó közelében talált, illegálisan levágott szarvasmarhák húsa

Mint azt a napokban több helyi és országos sajtótermék is közölte: több ízben engedély nélküli vágásból származó szarvasmarha tetemeket helyeztek el ismeretlenek Pásztó környéki mellékutak mentén, a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet területén. Az állatmaradványok eredete ismeretlen, az állatok füleiből kivágták az azonosítókat. Ez azért is különösen veszélyes, mert a színhúst a megtalált tetemek nem tartalmazzák, így azok sorsáról nem tudni.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. május 9. 15:42

Stabil munkahelyet, biztos karrierutat kínálnak az állami vállalatok

Közös állásbörzén mutatkozik be 26 állami vállalat a kormányhivatalokkal együttműködve május 16-án a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A karrierexpón az állami vállalatok által nyújtott előnyök kerülnek fókuszba.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. április 17. 12:23

Civil egyesületnél ismertette munkáját a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály

A Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete napokban tartott rendezvényén jelentős számú érdeklődő előtt tartott előadást a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala képviseletében dr. Ispán Eszter főosztályvezető. A téma a környezetvédelmi és természetvédelmi hatóság munkája és az első évben szerzett tapasztalatok voltak.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. április 5. 10:47

Bejárta Görbeországot a kormánymegbízott

Dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a megye mind a 131 településvezetőjével találkozott, egyeztetett az elmúlt évek során. A feladat önként vállalt volt annak érdekében, hogy a térségről egy teljes képet kaphasson első kézből, közvetlenül a nógrádi települések vezetőitől.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. március 13. 13:17

Mélyponton az álláskeresők száma Nógrád megyében

Nógrád megyében 2017-ben havonta átlagosan 11 534 álláskereső szerepelt a nyilvántartásokban; a 12 havi átlagot tükröző adat csak a kilencvenes évek elején volt alacsonyabb - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. március 6. 13:21

Két elektromos autó került a Nógrád Megyei Kormányhivatal flottájába

A környezetbarát, károsanyag-kibocsátás nélkül működő személyautókat hétfőn délelőtt vette át az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. képviselőitől Dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. március 6. 13:18

Elhunyt Dr. Mótyán János - A nógrádi közigazgatás egyik legmeghatározóbb szakemberétől búcsúzunk

2018. március 2-án, 62 éves korában, súlyos betegség után elhunyt Dr. Mótyán János, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának vezetője. Személyében Nógrád megye egyik legmeghatározóbb közigazgatási szakemberét veszítette el. Dr. Mótyán Jánost a Nógrád Megyei Kormányhivatal saját halottjának tekinti.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. február 27. 13:13

Újabb fejlesztés indul az Ipoly Erdő Zrt. somoskői központjában

A Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programban elnyert támogatásból fejleszti tovább a Somoskői Kirándulóközpontot az Ipoly Erdő Zrt.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. február 13. 13:04

Átadták a 21-es főút két újonnan négysávosított szakaszát

A beruházásban felújították és szélesítették a nyomvályús, leromlott állapotú 2x1 sávos útszakaszokat, amelyek bővítésével és korszerűsítésével négy sávon kényelmesebben és biztonságosabban közlekedhetnek az autósok. A 21-es számú főút fejlesztése több ütemben, több szakaszon zajlott és zajlik jelenleg is. A főút 2x2 sávossá szélesítésével, különszintű csomópontok, turbó körforgalmak, új gyalogos aluljárók kialakításával nagyban növelik a közlekedés biztonságát, csökkentik az eddig gyakori balesetek számát - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.