Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 18. 9:45

Együttműködés új munkahelyek teremtéséért

A Nógrád megye önkormányzata által vezetett konzorcium pályázatot nyújtott be tavaly márciusban a „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések – Nógrád megyei foglalkoztatási paktum” projekt keretén belül, abból a célból, hogy a megyei foglalkoztatási fórum kialakítását, s megvalósítását támogassa. Tegnap pedig a Megyeháza Hadady-Hargitay termében aláírták a foglalkoztatási együttműködést létrehozó szerződést, amelyhez mindazon Nógrád megyében működő szervezetek csatlakoztak, akik együttműködésükkel segíteni kívánják – többek között – az új munkahelyek megteremtését.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 17. 11:51

Közbeszerzési változásokról tanácskoztak

A Közbeszerzési Hatóság és a Miniszterelnökség szervezte azt a szakmai konferencia-sorozatot, amelynek salgótarjáni állomásán a közbeszerzésről szóló törvény ez évtől hatályos új szabályozásait, illetve a közbeszerzések ellenőrzésének elmúlt évi tapasztalatait mutatták be. A rendezvényen együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nógrád Megyei Kormányhivatal, amely kölcsönös tapasztalatcserét, oktatást, jogértelmezési segítségnyújtást rögzít.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 14. 9:44

Közel nyolcszázmillióból fejleszt a Salgglas

Két szempontból is történelmi jelentőségű nap volt a Salgglas Zrt. életében a tegnapi. Kugler Gábor vezérigazgató elmondása szerint legalább harminc éve nem járt magasabb szintű állami tisztviselő a gyárban. Egészen mostanáig: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter örömhírrel érkezett Salgótarjánba. Az állam 385 millió forinttal támogatja a cég legújabb, 770 milliós fejlesztését.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 6. 10:50

Rendkívül veszélyes kártevő jelent meg Nógrádban

A pettyesszárnyú muslica (Drosophila suzukii) neve már nem ismeretlen a kertészek, növényvédelmi szakemberek számára. A faj előfordulását Dél-Európában és Észak-Amerikában 2008-ban jelezték. Azóta rendkívül gyorsan terjeszkedett, gyakorlatilag a legtöbb európai országban előfordul. Néhány éve már szűkebb hazánkban, Nógrád megyében is észlelték egyedeit - erről írt az agrarinform.hu internetes oldalon Szántóné Veszelka Mária, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának munkatársa.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 4. 12:19

Lokalizálják a májgyulladás-fertőzéseket

Rimóc községben 2016. végén Hepatitis „A” vírus okozta fertőző májgyulladás járványra derült fény, a betegek száma 14 fő. A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Balassagyarmati Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával valamint Rimóc Község Önkormányzatával és a település háziorvosával és védőnőjével közösen mindent megtesz a járvány tovaterjedésének megakadályozása és mielőbbi megszűntetése érdekében. A szakemberek a járványügyi kivizsgálás részeként helyszíni szemlét tartottak, a megbetegedettek felkutatása, az oltandók feltérképezése és a megelőzési módok oktatása érdekében. A település gyermekközösségeiben, valamint az érintett családok körében a védőoltások megtörténtek (eddig mintegy 250 fő), folyik a további oltandók felkutatása, oltása.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 20. 11:16

Színházban ünnepeltek a kormányhivatalnokok

Színházi előadással, Moliére: Képzelt beteg című előadásával ünnepelt hétfőn este a kormánytisztviselők egy része Salgótarjánban, a darab előtt dr. Szabó Sándor kormánymegbízott köszöntötte a hivatalnokokat.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 19. 12:06

Sok doboznyi szeretet

Ötödik alkalommal hirdette meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal a tisztviselői körében a Dobozba zárt szeretet-akciót, amely során rászoruló gyermekeknek gyűjtöttek ajándékokat. A színes papírba csomagolt cipősdobozokat – 111 darabot - hétfőn adták át a hivatal képviselői a Salgótarján és Térsége Egészségügyi Szociális Központjának, akik még karácsonyig átadják a csomagokat.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 15. 12:02

Új témák az Államigazgatási Kollégium előtt

A közelmúltban tartotta soros ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium Salgótarjánban, a Megyeháza nagytermében. Az ülést dr. Szabó Sándor kormánymegbízott,a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg, majd az elő beszámolót dr. Berecz György, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője tartotta meg Nógrád megye mentő tűzvédelmének helyzete a diszlokáció befejezését követően címmel.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 12. 10:57

Péntekig kérhető a HPV elleni ingyenes védőoltás

A HPV a humán papilloma vírus nevének rövidítése. Több mint 100 típusa ismert, és ezek közül legalább 13 okozhat méhnyakrákot, közülük két típus, a 16-os és a 18-as felelős a rákos megbetegedések 70 %-áért. A méhnyakrák szűrés lehetőséget biztosít arra, hogy korán felfedezésre kerüljön a rákmegelőző vagy rákos elváltozás, viszont a HPV elleni védőoltással már a betegség kialakulásának veszélyét tudjuk jelentősen csökkenteni azzal, hogy kivédjük a két erősen rákkeltő vírus okozta fertőzést.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 5. 10:45

Szabolcsiak nyerték a négy kormányhivatal focikupáját

Négycsapatos kispályás focitornát rendezett december első péntekén a Heves Megyei Kormányhivatal Egerben: a rendező megye Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Nógrád megyék kormányhivatali csapatait hívta meg, a magas színvonalú tornát végül a szabolcsiak nyerték meg, Nógrád ezúttal lecsúszott a dobogóról.