Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 18. 15:30

A Nógrád Megyei Kormányhivatal két munkatársa vehetett át elismerést a forradalom évfordulóján

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából rendezett minisztériumi ünnepségeken a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül Feketéné Dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos és Durnyikné Magyar Zsuzsanna gyámügyi szakügyintéző vehetett át elismerést.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 18. 14:46

Folyamatos a kormányhivatali munkatársak továbbképzése

A Nógrád Megyei Kormányhivatal tizennégy munkatársa "kormányzati tanulmányok szakember", huszonnyolc dolgozó pedig "közigazgatási tanulmányok szakember" végzettséget szerzett, okleveleiket kedden dr. Szabó Sándor kormánymegbízottól és dr. Kalocsai Péter főigazgatótól vehették át. A képzéseket a tisztviselők mindannyian eredményes vizsgával zárták.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 12. 15:26

Cél a munkaerőpiaci tartalékok minél hatékonyabb kihasználása

Összességében nem szemléletváltásról, hanem az alapvető kihívások változásához módszertanilag is idomuló hatékonyságnövelésről van szó - foglalta össze dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a foglalkoztatási osztályok átalakításáról napokban tartott salgótarjáni munkamegbeszélésen. A munkaerőpiaci reform végrehajtásának gyorsítása a Foglalkoztatási Osztályok átalakításával elnevezésű pilot projekt a nógrádi foglalkoztatási helyzetnek is újabb lendületet tud majd adni - tette hozzá a kormánymegbízott.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 6. 14:50

Jelentősen csökkent az influenzások száma Nógrádban a múlt héten

Nógrádban már a megelőző heti adatok is azt mutatták, hogy a járványküszöb alá csökkent a megbetegedettek száma, az influenzaszerű tünetekkel háziorvosukat felkeresők száma a február-márciusi hónapforduló hetében tovább mérséklődött.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. február 27. 14:54

Visszavonulóban az influenzajárvány Nógrádban is

Negyedik hete csökken az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló nógrádi betegek száma. A február 18. és 24. közötti adatok alapján a betegek aránya már a járványküszöbérték alá csökkent. Amíg január negyedik hetében 629 beteg fordult meg a rendelőkben vírusos panaszokkal, ez a szám a múlt hétre 228-ra csökkent.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. február 20. 16:14

Lecsengőben az influenzajárvány Nógrádban

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő nógrádi orvosok jelentései alapján úgy tűnik, hogy a járvány január negyedik hetében tetőzött megyénkben, akkor a múlt hetihez képest kétszer annyi beteget regisztráltak a rendelőkben.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. február 13. 16:17

Csökken az influenzások száma Nógrádban is

A Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az elmúlt héten 460 beteg fordult orvoshoz Nógrádban influenzaszerű tünetekkel. Megyei összevetésben Nógrádban betegedtek meg a legkevesebben az itt élők közül a múlt héten – harmadannyian, mint az országos átlag és ötödannyian, mint az influenzajárvánnyal jelenleg leginkább érintett területeken.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. február 6. 14:28

Alig csökkent az influenzások száma Nógrádban

A Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az elmúlt héten 535 beteg fordult orvoshoz Nógrádban influenzaszerű tünetekkel. Az adatok az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján állnak rendelkezésre.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. február 6. 12:24

Több mint négyszáz ügyfél kereste fel eddig a mobil kormányablakot Nógrádban

Közel száz helyszínen jelent meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormányablak busza a tavalyi évben. A mobilizált ügyfélszolgálatot 2018. július 27-én Karancsalján mutatta be a kormányhivatal, ezt követően a jármű és az ügyintézők sorra járták a megyei településeket, egészségügyi és szociális intézményeket, de néhány nagyobb nógrádi eseményre és újszerű megoldásként egy nagy foglalkoztatóhoz is helybe vitték az ügyintézés lehetőségét.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. január 30. 19:42

Nógrádban is átlépte a járványküszöböt az influenzások lakosságaránya

Január negyedik hetében a megelőző hét naphoz képest majdnem megtriplázódott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Az influenza figyelőszolgálat nógrádi orvosainak jelentései alapján az előző héten 629 beteg fordult meg a rendelőkben vírusos panaszokkal. Megyei összevetésben ez azt jelenti, hogy a járványküszöbnek tekintett érték dupláját is meghaladja a betegek lakosságon belüli aránya.