Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. január 3. 15:04

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram - Pályázati felhívás

A Miniszterelnökség a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 228/2011. (X. 28.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdésének a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2019. évi
Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. december 21. 10:16

Befejeződött a Megyeháza épülete történetének legjelentősebb felújítása

Hétfőn átadták a felújított megyeháza épületét. Az energetikai célú felújítás a Nógrád Megyei Kormányhivatal beruházásában készült el, Európai Uniós és hazai forrásból, 854 millió forint ráfordítással.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. december 19. 15:16

Százhatvanegy salgótarjáni és városkörnyéki családnál kerül eggyel több ajándék a karácsonyfa alá

2012 óta minden évben, így az idei adventi időszakban is megszervezte "Dobozba zárt szeretet" elnevezéssel karácsonyi cipősdobozos ajándékozási akcióját a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala. A hetedik ilyen jótékonysági akción 161 ajándékcsomag gyűlt össze, amit hétfőn délelőtt adott át dr. Szabó Sándor kormánymegbízott és dr. Handó Beatrix járási hivatalvezető Lászlók Katalinnak, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi- Szociális Központja munkatársának.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. december 6. 15:59

Az öblösüveggyártás 125 évére emlékeztek Salgótarjánban

A város egyik legnagyobb gyárára, az öblösüveggyárra és az üveggyártás 125 évére emlékeztek Salgótarjánban kiállítással és konferenciával a Nógrád Megyei Levéltárban kedden. Bemutatták a gyártörténetet feldolgozó filmet is, amelyből kiderül többek között, hogyan csiszoltak a tanulók szőlőfürtöt a kehelybe vagy miként került a talp a pohárra.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. december 4. 16:02

Nem talált hibát a csokimikulásokban a fogyasztóvédelem

Megkezdte az ünnepek előtti országos ellenőrzéseket a fogyasztóvédelmi hatóság, az eddigi tapasztalatok szerint a csokoládémikulások összetétele megfelel a csomagoláson feltüntetett elnevezésnek, zsír- és cukortartalomnak. A fogyasztóvédelem szakemberei ezekben a hetekben fényfüzéreket és virsli termékeket is ellenőriznek.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. december 1. 11:45

Nógrád megyében is elérhetőek az influenza elleni ingyenes védőoltások

Nógrád megyébe is elérhetőek az idei influenza elleni oltóanyagok, a háziorvosi praxisokba 27 ezer adagot szállítottak ki a kormányhivatal munkatársai. Ez a mennyiség térítésmentesen vehető igénybe a 60 éven felüliek, egyes krónikus betegségben szenvedők, várandósok, egészségügyi és szociális intézményekben ápolt személyek számára, de azoknak is lehetőségük van a védőoltás beadatására, aki munkájuk révén az említett veszélyeztetett csoportokkal kerülnek kapcsolatba.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. november 29. 12:24

"Dobozba zárt szeretet"

Hetedik alkalommal hirdeti meg karácsonyi jótékonysági akcióját a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. november 29. 11:58

Több mint száz ember életét mentették meg a kormányhivatalnokok

Az Országos Vérellátó Szolgálat véradásra ösztönző felhívásain találkozhatunk a ténnyel, miszerint egyetlen véradás három embernek jelenti az életet. A Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül 35-en vették részt a napokban a tizenhatodik Kormánytisztviselői Véradó Hét salgótarjáni eseményén.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. november 26. 11:43

"A Nógrád Megyei Kormányhivatal integritás szempontjából stabil lábakon áll"

A tavalyi, hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvényt követően 2018. november 20-án immáron második alkalommal szervezett Integritás Napot a Nógrád Megyei Kormányhivatal. Göröcsné Godó Orsolya, a kormányhivatal integritás tanácsadója, a program főszervezője az első esemény tapasztalatait felhasználva gyűjtötte csokorba a nap előadóit és az általuk kifejtett témákat az integritás kérdéskörében, a megelőzési tevékenységen keresztül, egészen a korrupció elleni küzdelem igen szemléletes bemutatásáig. A program arra is lehetőséget adott a kormánytisztviselőknek, hogy kitekintést kapjanak a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar tevékenységére is.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. november 23. 11:55

Szakmai fórumokkal segíti a kormányhivatal az önkormányzatok munkáját

A Nógrád Megyei Kormányhivatal rendszeresen szervez olyan szakmai fórumokat és konferenciákat, amelyeken a helyi önkormányzatok jegyzői és a hivatalok munkatársai kaphatnak átfogó tájékoztatást egy-egy szakterület aktualitásairól, vagy éppen a jogszabályi és törvényi változásokról. Idén tavasszal napirendre került az adatvédelmi kérdésektől kezdve a szociális és gyermekjóléti alapellátások témakörén keresztül az anyakönyvvezetői teendőkig megannyi téma, míg a múlt héten megtartott őszi fórumokon a közigazgatási végrehajtás, a közfoglalkoztatás, továbbá az ásott és fúrt kutak fennmaradásának engedélyezési kötelezettsége került napirendre.