Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. október 18. 12:12

Nemzetközi vonatkozású gyámügyekben tartott szakmai napot a kormányhivatal

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya az Igazságügyi Minisztérium Nemzetközi Magánjogi Főosztálya, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztálya közreműködésével szervezett szakmai napot a salgótarjáni Megyeházán. Az esemény célja a szakterületen dolgozó szakemberek ismereteinek elmélyítése volt a sok esetben speciális eljárásokkal kapcsolatban.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. október 16. 12:11

Kerékpársportban is aktívak a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai

A mindennapi munkavégzés mellett a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai a különböző sportágak szeretetének is sokszor közösen hódolnak – így volt ez legutóbb a CRIF #1 elnevezéssel Cered és Rónafalu között megrendezett egyenkénti indításos kerékpáros hegyi időfutamon is. A Nógrád Megyei Kormányhivatal négy munkatársa is dobogós eredménnyel teljesítette a 9,3 kilométeres, 297 méter szintkülönbségű távot.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. október 9. 16:46

"A szűrővizsgálat néhány percet, a későn diagnosztizált daganat éveket vesz el életünkből!"

Ezzel a jelmondattal rendezte meg a mellrák elleni küzdelem hónapjának salgótarjáni eseményét pénteken a Magyar Rákellenes Liga városi alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. október 5. 16:38

Sikeres volt a Szécsényben megrendezett komplex civil-katonai egészségügyi válsághelyzeti gyakorlat

Reméljük, hogy a valóságban soha nem kerül majd sor Mobil Orvosi Segélyhely (MOSH) telepítésére, de hogy ha bekövetkezik a tragédia, azt az esélyt nem adhatjuk meg, hogy ne legyünk felkészülve a szakszerű és összehangolt cselekvésre - mondta dr. Szabó Sándor kormánymegbízott a Szécsényben október 1-3. között megtartott komplex katonai-civil egészségügyi válsághelyzeti gyakorlaton. A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya főszervezésében negyedik alkalommal tartottak válsághelyzeti gyakorlatot Nógrádban - az esemény úgy ezek sorában, mint országos léptékben egyaránt grandiózus volt.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. október 1. 13:41

Ingyenes képzések indulnak a foglalkoztatottság növelésére

Elindult az „Aktívan a tudásért” EFOP 3.7.1-17-2017-00001 számú kiemelt projekt

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. október 1. 13:41

Tuzson Bence: egyszerűsítik és elektronizálják a közigazgatási ügyfélkiszolgálást, hétszáz féle felesleges ügyintézés szűnhet meg

A közigazgatási rendszer fejlesztésével gyorsabb, egyszerűbb, egységes és jó minőségű ügyfélkiszolgálás valósulhat meg; a következő évben 700 ügytípus egyszerűsödik vagy szűnik meg - közölte a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedden Zalaegerszegen.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 27. 13:36

Komplex civil-katonai gyakorlat lesz Szécsényben

A Nógrád Megyei Védelmi Bizottság és a Nógrád Megyei Kormányhivatal 2018. október 1-3. között komplex civil-katonai egészségügyi válsághelyzeti gyakorlatot tart Szécsényben. A lakosság a gyakorlat ideje alatt a megszokottnál több katonai járművel találkozhat majd a térségben.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 26. 13:29

Mi a teendő kereskedőváltás vagy új közműcsatlakozás kialakítása esetén?

A "Panasza van? Segítünk!" sorozat újabb két kiadványával segíti a fogyasztók tájékozódását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A legújabb fogyasztóvédelmi füzetek a kereskedőváltással és a közműcsatlakozással kapcsolatban felmerülő kérdésekre adnak választ.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 21. 10:10

Az adatvédelem és az Ifjúság Garancia Program is téma volt az Államigazgatási Kollégium legutóbbi ülésén

Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott vezetésével tartotta soros ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium a napokban a salgótarjáni Megyeháza dísztermében. Az előadások között ezúttal az adatvédelem, a kéményseprő-ipari tevékenység, az Ifjúság Garancia Program és az általános közigazgatási végrehajtás aktualitásai jelentek meg.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 18. 15:45

A Nógrád Megyei Kormányhivatal három szakembere részesült elismerésben Szent Kristóf napján

A nyugdíjbiztosítási ágazatban 1993 óta minden évben Szent Kristóf-napi ünnepségen adják a szakterület kitüntetéseit, elismeréseit a Magyar Államkincstár Központi szervezeti egységeinél, illetve a kormányhivatalok nyugdíjszakmai, egészségbiztosítási, családtámogatási és vidékfejlesztési területein dolgozó, kiemelkedő munkát végző munkatársainak.