Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 15. 13:04

Bővült a társadalombiztosítási ügyintézési lehetőség Balassagyarmaton

Egy ez év július 1-vel életbe lépett jogszabályváltozás következtében a Balassagyarmati Járási Hivatal hatáskörébe utalta a jogalkotó az egyes egészségbiztosítási, illetve családtámogatási ügyek feladatellátását, megkönnyítve ezzel a személyes ügyintézést a balassagyarmati, a rétsági, valamint a szécsényi járási lakosok számára.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 8. 8:57

Újabb lehetőség vállalkozóknak - MFB Pont nyílt Salgótarjánban

Nulla százalékos hitelt kapnak a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyet vállalkozásuk fejlesztéséhez vagy akár elindításához is felhasználhatnak. A salgótarjáni OTP Bankban megnyíló MFB Pont ünnepélyes átadásával Nógrád megyében is elindult az európai uniós visszatérítendő források elosztása.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 1. 15:31

Fokozott munkavédelmi ellenőrzések a hőség idején

A péntekig elrendelt hőségriadó miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi főosztálya - az előző évekhez hasonlóan - ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések fontosságára.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 1. 13:49

Sokéves mélyponton az álláskeresők átlagos létszáma Nógrád megyében

Nógrád megyében az év első hat hónapjában 12 271 álláskereső szerepelt a nyilvántartásokban, 1750-nel, 12,5 százalékkal kevesebb, mint 2016 azonos időszakában. A havi átlagos létszámot tükröző adat csak a kilencvenes évek legelején volt a jelenleginél alacsonyabb.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 29. 14:03

10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 20. 14:01

Nógrádban is másodfokú hőségriasztás lépett érvénybe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. július 20. (csütörtök) 00:00 órától július 23. (vasárnap) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 19. 14:23

Nógrádban is segít a különleges ellátást igénylő gyerekeken a COOP

Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Nógrád megyében idén 153 gyermek részére jutatta el adományát.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 18. 14:57

Idén is lehet pályázni a Magyarországi Falumegújítási Díjakra

Az idén hetedik alkalommal meghirdetett "Magyarországi Falumegújítási Díj" kiírás ezúttal is az "Európai Falumegújítási Díj" hazai előpályázata - a hazai győztes képviseli majd Magyarországot az európai megmérettetésen. A 2017. évi pályázat mottója: "Tovább/gondolni."

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 6. 15:57

Biztonsággal kapcsolatos feladataikról tanácskoztak a területi állami vezetők

Finnországban, Oulu városában tartotta a napokban plenáris ülését, egyben a 24. Európa Napokat a Területi Kormányhivatalok Európai Szervezete (European Association of State Territorial Representatives - EASTR). Az értekezleten Magyarországot a korábbiakhoz hasonlóan dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja képviselte, akihez ezúttal csatlakozott dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 5. 14:49

Nógrádban három kormányablakban lehet majd adóügyeket is intézni

Július 1-jétől országosan tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni, hamarosan összesen kilencvenegy kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat országszerte - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken Pakson. Nógrád megyében három kormányablakban valósul majd meg az integráció.