Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. július 10. 13:34

Bírság jár a ki nem irtott parlagfű miatt

Nógrád megyében is megkezdődött a parlagfüves területek ellenőrzése. Azok a földtulajdonosok, akik nem gondoskodtak a használatukban levő ingatlanok parlagfű-mentesítéséről, akár jelentős összegű bírsággal sújthatóak.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. július 10. 13:06

Szakmai fórumokkal segíti az önkormányzatok munkáját a kormányhivatal

A Nógrád Megyei Kormányhivatal rendszeresen szervez olyan szakmai fórumokat és konferenciákat, amelyeken a helyi önkormányzatok jegyzői és a hivatalok munkatársai kaphatnak átfogó tájékoztatást egy-egy szakterület aktualitásairól, vagy éppen a jogszabályi és törvényi változásokról. Legutóbb a kormányhivatal Hatósági Főosztálya adott átfogó tájékoztatást a köztisztviselőknek adatvédelmi kérdésektől kezdve a szociális és gyermekjóléti alapellátások témakörén keresztül az anyakönyvvezetői teendőkig.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. július 9. 11:31

Dr. Szabó Sándor ismét a kormánymegbízott Nógrád megyében

Hét és fél év után tovább folytathatja megkezdett munkáját dr. Szabó Sándor a Nógrád Megyei Kormányhivatal élén, akit terveiről, elképzeléseiről kérdezett a concretemedia.hu.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. július 1. 15:13

Dr. Szabó Sándor vezeti tovább a Nógrád Megyei Kormányhivatalt

A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, a kormánymegbízottak kinevezési okiratának átadásán.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. június 19. 12:37

Levizsgáztak a kormányablak ügyintéző képzés negyedik ütemében részt vett kollégák

Dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója a képzést sikeresen elvégző kollégák hivatali köszöntésén megfogalmazta: a kormányablak ügyintéző is egy olyan szakma, amiről 10 évvel ezelőtt nem gondoltuk, hogy egyszer majd létezni fog.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. június 5. 15:36

Véget értek az írásbeli vizsgák, június 7-től kezdődnek a szóbelik

Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái, a tanév rendjében meghatározott 16 napon 1 183 helyszínen mintegy 110 700 érettségiző adott számot tudásáról - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A vizsgák június 7-től a szóbelikkel folytatódnak.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. május 24. 13:47

Indul a munkavédelmi tudatosság növelését megcélzó projekt

A munkaügyi és munkavédelmi tudatosság növelésének mérföldköve lehet a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése nevű projekt - mondta Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a 3,8 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt nyitórendezvényén. A helyettes államtitkár rámutatott: több száz milliárd forintra, egyes becslések szerint ezer milliárdos nagyságrendűre tehetők a munkavédelmi utasítások be nem tartásából eredő károk.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. május 17. 16:09

Tizedik alkalommal rendezték meg Salgótarjánban a Tavaszi Mérnöknapot

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság Nógrád megyei csoportja, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztálya és a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Szakcsoportja közösen szervezte az idei Földmérő Napot, mely egyben a tizedik Tavaszi Mérnöknap volt Salgótarjánban.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. május 10. 13:35

Emberekre és állatokra egyaránt veszélyes lehet a Pásztó közelében talált, illegálisan levágott szarvasmarhák húsa

Mint azt a napokban több helyi és országos sajtótermék is közölte: több ízben engedély nélküli vágásból származó szarvasmarha tetemeket helyeztek el ismeretlenek Pásztó környéki mellékutak mentén, a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet területén. Az állatmaradványok eredete ismeretlen, az állatok füleiből kivágták az azonosítókat. Ez azért is különösen veszélyes, mert a színhúst a megtalált tetemek nem tartalmazzák, így azok sorsáról nem tudni.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. május 9. 15:42

Stabil munkahelyet, biztos karrierutat kínálnak az állami vállalatok

Közös állásbörzén mutatkozik be 26 állami vállalat a kormányhivatalokkal együttműködve május 16-án a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A karrierexpón az állami vállalatok által nyújtott előnyök kerülnek fókuszba.