Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 9. 15:23

Elindult a tavaszi képzési és állásbörze-sorozat Nógrád megyében

Képzési és állásbörzével várták a munkakeresőket kedden Salgótarjánban. A tavaszi karriernapokkal májusban a megye minden járásában jelen lesz a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 8. 15:28

Ezernégyszázan érettségiznek Nógrádban

Nógrád megye 22 középiskolájában összesen 1406 érettségiző vizsgázik 41 különböző tárgyból.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 2. 16:41

Új módszerrel teszik hatékonyabbá a munkaadók és a munkakeresők egymásra találását Nógrádban is

A foglalkoztatási osztályok a munkaadók, illetve az álláskeresők közötti szorosabb együttműködésen alapuló új munkaerőpiaci módszer segíti a munkába állást Nógrád megyében is - mondta a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Salgótarjánban.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 26. 11:32

Életéveket nyerhetünk a szűrővizsgálaton való részvétellel!

Országos program indult a vastagbéldaganatok kiszűrésére, az érintett korosztály 31 százaléka élt eddig az ingyenes lehetőséggel. Nógrád megyében már 43 háziorvos csatlakozott a programhoz - hangzott el a Nógrád Megyei Kormányhivatal szerdai sajtótájékoztatóján.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 17. 9:57

Föld Napja - Legyen környezettudatosabb a jövő generációja!

A Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézménye (közismertebb nevén a Gagarin Általános Iskola) ötödikeseinek tartottak rendkívüli órákat a Nógrád Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi és természetvédelmi szakemberei hétfőn délelőtt. A Föld Napjához közeledve játékokkal, kvízekkel és vetített előadással hívták fel a gyermekek figyelmét a környezetvédelem ügyének fontosságára.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 28. 15:12

Százhúsz kormányhivatali dolgozó csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz Nógrádban

A Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai is nagy számban csatlakoztak a 2019. március 18-24. között lezajlott TeSzedd! önkéntes szemétszedési akcióhoz. Az előzetes adatok szerint az idén országosan csaknem 240 ezren regisztráltak 3240 szemétgyűjtési helyszínre.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 18. 15:30

A Nógrád Megyei Kormányhivatal két munkatársa vehetett át elismerést a forradalom évfordulóján

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából rendezett minisztériumi ünnepségeken a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül Feketéné Dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos és Durnyikné Magyar Zsuzsanna gyámügyi szakügyintéző vehetett át elismerést.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 18. 14:46

Folyamatos a kormányhivatali munkatársak továbbképzése

A Nógrád Megyei Kormányhivatal tizennégy munkatársa "kormányzati tanulmányok szakember", huszonnyolc dolgozó pedig "közigazgatási tanulmányok szakember" végzettséget szerzett, okleveleiket kedden dr. Szabó Sándor kormánymegbízottól és dr. Kalocsai Péter főigazgatótól vehették át. A képzéseket a tisztviselők mindannyian eredményes vizsgával zárták.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 12. 15:26

Cél a munkaerőpiaci tartalékok minél hatékonyabb kihasználása

Összességében nem szemléletváltásról, hanem az alapvető kihívások változásához módszertanilag is idomuló hatékonyságnövelésről van szó - foglalta össze dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a foglalkoztatási osztályok átalakításáról napokban tartott salgótarjáni munkamegbeszélésen. A munkaerőpiaci reform végrehajtásának gyorsítása a Foglalkoztatási Osztályok átalakításával elnevezésű pilot projekt a nógrádi foglalkoztatási helyzetnek is újabb lendületet tud majd adni - tette hozzá a kormánymegbízott.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 6. 14:50

Jelentősen csökkent az influenzások száma Nógrádban a múlt héten

Nógrádban már a megelőző heti adatok is azt mutatták, hogy a járványküszöb alá csökkent a megbetegedettek száma, az influenzaszerű tünetekkel háziorvosukat felkeresők száma a február-márciusi hónapforduló hetében tovább mérséklődött.