Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. június 2. 8:33

Lázár János nyitott meg kiállítást Szécsényben

Az igazi nemesség a szívben rejlik, és a cselekedetekben mutatkozik meg; nekünk magyaroknak ma nemes szívre és nemes lélekre van szükségünk - mondta Lázár János szombaton Szécsényben, ahol Lipthay Antal fotókiállítását nyitották meg a Kubinyi Ferenc Múzeumban.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. június 3. 10:47

Régiós egészségügyi jelentés: szomorú, de igaz tükörkép

Az Egészségügyi Minisztérium kezdeményezésére készült el az első regionális népegészségügyi jelentés 2005-ben, majd 2010-ben az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézete frissítette a kiadványt. Most, újabb öt év elteltével – egyedüli régióként Magyarországon - a három érintett kormányhivatal népegészségügyi főosztálya munkája nyomán elkészült Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye népegészségügyi jelentése. A több mint hetven oldalas brossúrát dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, dr. Surján Orsolya megyei tisztifőorvos és Katkó Orsolya epidemiológus mutatta be a nyilvánosságnak.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. május 25. 16:13

A 12-552950-201, 12-552960-201 és 12-552970-201 kódszámú vadászterületek határa ügyében értesítés befogadott módosító javaslatról

A hirdetmények letölthetők itt.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. május 20. 11:47

Vállalkozókkal a bürokráciacsökkentésért

Műhelymunkával egybekötött konferenciasorozatot indított a Miniszterelnökség a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal karöltve, amelynek az ország valamennyi megyeszékhelye állomása volt április és május hónapban, s amelynek témája a vállalkozásokat érintő bürokrácia- és állami rezsicsökkentési intézkedések köre. Nógrád megyében május 20-án, pénteken 10 órától, a Megyeháza tanácstermében tartották a konferenciát helyi nagyvállalatok, valamint kis- és középvállalkozások képviselőinek, valamint a VOSZ részvételével.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. május 17. 13:28

Konferencia a bürokráciacsökkentésről

A Miniszterelnökség a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével együttműködésben országos konferencia sorozatot szervez, melynek fő témája a vállalkozói bürokrácia csökkentése, valamint a vállalkozókat terhelő adminisztratív terhek mérséklése.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. május 2. 9:39

Kevesebben érettségiznek, de többen emelt szinten

A tavalyinál kevesebb, 1575 diák számára kezdődött meg az érettségi május első hétfőjén Nógrád megyében. Ugyancsak kevesebb iskola szervez vizsgát szűkebb hazánkban, ám idén többen választották az emelt szintű beszámolókat – derül ki a Nógrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály Oktatási és Hatósági Osztálya összefoglalójából.