Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. április 4. 16:13

A foglalkoztatottsággal együtt kell javulnia a munkahelyi baleseti statisztikának

A kormány arra törekszik, hogy a foglalkoztatottság növekedése mellett csökkenjen a munkahelyi balesetek száma - jelentette ki a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön, egy szakmai konferenciához kapcsolódó sajtótájékoztatón.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. március 28. 15:59

Újabb három megyére terjeszti ki a kormány a munkaerőpiaci programját

Újabb három megyére, Nógrádra, Hevesre és Jász-Nagykun-Szolnokra terjeszti ki a Pénzügyminisztérium (PM) az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak hatékonyabb elhelyezkedését célzó programját - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 18. 15:30

A Nógrád Megyei Kormányhivatal két munkatársa vehetett át elismerést a forradalom évfordulóján

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából rendezett minisztériumi ünnepségeken a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül Feketéné Dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos és Durnyikné Magyar Zsuzsanna gyámügyi szakügyintéző vehetett át elismerést.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 12. 15:26

Cél a munkaerőpiaci tartalékok minél hatékonyabb kihasználása

Összességében nem szemléletváltásról, hanem az alapvető kihívások változásához módszertanilag is idomuló hatékonyságnövelésről van szó - foglalta össze dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a foglalkoztatási osztályok átalakításáról napokban tartott salgótarjáni munkamegbeszélésen. A munkaerőpiaci reform végrehajtásának gyorsítása a Foglalkoztatási Osztályok átalakításával elnevezésű pilot projekt a nógrádi foglalkoztatási helyzetnek is újabb lendületet tud majd adni - tette hozzá a kormánymegbízott.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 6. 14:50

Jelentősen csökkent az influenzások száma Nógrádban a múlt héten

Nógrádban már a megelőző heti adatok is azt mutatták, hogy a járványküszöb alá csökkent a megbetegedettek száma, az influenzaszerű tünetekkel háziorvosukat felkeresők száma a február-márciusi hónapforduló hetében tovább mérséklődött.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. február 6. 12:24

Több mint négyszáz ügyfél kereste fel eddig a mobil kormányablakot Nógrádban

Közel száz helyszínen jelent meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormányablak busza a tavalyi évben. A mobilizált ügyfélszolgálatot 2018. július 27-én Karancsalján mutatta be a kormányhivatal, ezt követően a jármű és az ügyintézők sorra járták a megyei településeket, egészségügyi és szociális intézményeket, de néhány nagyobb nógrádi eseményre és újszerű megoldásként egy nagy foglalkoztatóhoz is helybe vitték az ügyintézés lehetőségét.