Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. október 21. 13:17

Tájékoztatás - Palóc Nagykereskedelmi Kft. kifizetőhelyi működése

Az elmúlt hónapokban a Palóc Nagykereskedelmi Kft. több dolgozója is jelezte a Nógrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya felé, hogy a 2016. augusztus, majd szeptember hónapra járó pénzbeli ellátásuk (táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj) kifizetése nem történt meg határidőben. Emiatt felvettük a kapcsolatot a Kft. társadalombiztosítási kifizetőhelyével, és munkatársaink több alkalommal személyesen is eljártak az ellátások folyósításának ellenőrzése céljából. Megállapították, hogy a Kft. – jogszabályban előírt kötelezettségének megfelelően – elkülönített számlát nyitott az ellátások fedezetének fogadására. A hibátlan kifizetőhelyi elszámolás beérkezését követően hivatalunk azonnal intézkedett az elszámolásban feltűntetett összeg utalása érdekében.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. október 5. 10:40

Sikeres volt a kezdeményezés

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának Nyugdíj-megállapítási és Adategyeztetési Osztálya október 3-án az Idősek Világnapja alkalmából immáron harmadik alkalommal rendhagyó, kihelyezett ügyfélszolgálatot tartott szűkebb hazánk pásztói, bátonyterenyei, rétsági és szécsényi járási hivatalában, valamint az osztály salgótarjáni és balassagyarmati ügyfélszolgálati irodáiban.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 30. 11:06

Szent Lázár szobrát avatta fel Semjén Zsolt a salgótarjáni kórházban

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes avatta fel csütörtökön a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban a Szent Lázár feltámasztása című szobrot. Az ünnepségen azt kérte, hogy a szobor figyelmeztessen mindenkit a szegények és betegek iránti kötelességére.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 29. 12:58

Megkezdődött az energiahatékonysági felújítás

Két ingatlan energiahatékonysági felújítására egymilliárd forintot költ uniós forrásból a Nógrád Megyei Kormányhivatal. A salgótarjáni, Csokonai úti közlekedési felügyelet épületét a napokban kezdik el felújítani, hatékonyabbá tenni, míg a Megyeházán várhatóan jövő év tavaszától 2018 tavaszáig tartanak a munkálatok – mindezt dr. Szabó Sándor kormánymegbízott jelentette be a Nógrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztályán.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 28. 12:38

Ügyelet a Kormányablakokban

Az október másodikára, vasárnapra kiírt népszavazásra tekintettel az ország valamennyi Kormányablaka ügyeletet tart október 1-én, szombaton és október 2-án, vasárnap. Ez idő alatt az állampolgároknak lehetőségük lesz ideiglenes személyi igazolvány igénylésre, illetve elveszett lakcímkártyájuk pótlására.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 27. 9:02

Megújuló és hatékonyabb kormányhivatali épületek

A megye városaiban a Nógrád Megyei Kormányhivatal az elmúlt években több mint harminc feladatellátási helyet vett át, amelyek párhuzamos működtetése logisztikailag nem egyszerű és az elaprózódott hivatali szerkezet gyakran nem is hatékony. Salgótarjánban a Rákóczi úti Megyeháza révén a fizikai integráció részben már korábban megvalósult. Ennek az épületnek az energiahatékonysági rekonstrukciója ez év szeptemberében elindult, és 2018 elején befejeződik, míg egy hétszázmillió forintos forrás révén Balassagyarmaton is komoly racionalizálás, fejlesztés várható a közeljövőben, ami 2017 végéig meg is valósul.