Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 16. 15:41

Sikeresen tesztelték a balassagyarmati kórház válsághelyzeti tervét

A Nógrád Megyei Védelmi Bizottság, a Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete közreműködésével katasztrófa-felszámolási együttműködési és egészségügyi válsághelyzeti gyakorlatot tartott a múlt héten Balassagyarmaton.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 13. 11:19

26 méter magas kilátót adtak át a Romhányi-hegyen

A létesítmény az Ipoly Erdő Zrt. saját forrásból finanszírozott nettó 45 millió forintból valósult meg. A Prónay-kilátó teljes magassága 26 méter, mely 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a felső teraszra 128 lépcső vezet.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 12. 14:28

Informatikai fejlesztések indulnak a még rövidebb ügyintézési idő érdekében

A kormányhivatalok és járási hivatalok feladatellátását tízmilliárd forint értékben informatikai fejlesztésekkel támogatja az a most induló program, amely a különböző hatósági nyilvántartások közötti adatkapcsolatot és az információk automatizált rendelkezésre állását teremti meg. A projektet, amelynek megvalósítását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozása biztosítja, ma mutatták be Szegeden, a konzorciumvezető, Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 9. 11:31

"Egy nap a nőkért" – Figyelemfelkeltés az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében

Figyelemfelkeltő sétát és programot szervezett október 5-én a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 28. 16:24

Balassagyarmat egyik tekintélyes épülete újul meg a kormányhivatal beruházásában

Az 1928-ban épült egykori magyar királyi csendőr- és rendőr laktanya (más néven államrendőrségi és csendőrségi palota) felújítása a Nógrád Megyei Kormányhivatal beruházásában újul meg. A fejlesztés célja, hogy a Balassagyarmati Járási Hivatal jelenleg a város több pontján elhelyezkedő szervezeteinek legtöbbjét centralizálva, egy helyen érhessen el a lakosság. A felújítás 700 millió forintos hazai forrásból, a Miniszterelnökség támogatásából valósulhat meg.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 27. 10:33

Szorosabb hatósági együttműködéssel szoríthatók vissza a szabálytalan árubemutatók

Szorosabb hatósági együttműködéssel szoríthatók vissza a szabálytalan árubemutatók, a kormány a rendőrség és az adóhatóság mellett a békéltető testületek munkájára is számít a visszaélések megszüntetése érdekében - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.