Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 22. 15:09

Építészeti bűnmegelőzési együttműködés Nógrád megyében

Szakmai együttműködésük folytatására írtak alá szándéknyilatkozatot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Nógrád Megyei Építész Kamara vezetői a napokban Salgótarjánban.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 21. 11:53

"Panasza van? Segítünk!" - Fogyasztóvédelmi tájékoztató a felhasználó-váltásról és a védendő fogyasztói státuszról

Újabb kiadvánnyal segíti a fogyasztók tájékoztatását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a kormányhivatalok hathatós közreműködésével. A "Panasza van? Segítünk!" című fogyasztóvédelmi kiadványsorozat harmadik és negyedik részét sajtótájékoztató keretében mutatták be, az idei téma a felhasználóváltás és a védendő fogyasztói státusz.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 15. 13:04

Bővült a társadalombiztosítási ügyintézési lehetőség Balassagyarmaton

Egy ez év július 1-vel életbe lépett jogszabályváltozás következtében a Balassagyarmati Járási Hivatal hatáskörébe utalta a jogalkotó az egyes egészségbiztosítási, illetve családtámogatási ügyek feladatellátását, megkönnyítve ezzel a személyes ügyintézést a balassagyarmati, a rétsági, valamint a szécsényi járási lakosok számára.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 8. 8:57

Újabb lehetőség vállalkozóknak - MFB Pont nyílt Salgótarjánban

Nulla százalékos hitelt kapnak a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyet vállalkozásuk fejlesztéséhez vagy akár elindításához is felhasználhatnak. A salgótarjáni OTP Bankban megnyíló MFB Pont ünnepélyes átadásával Nógrád megyében is elindult az európai uniós visszatérítendő források elosztása.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 1. 15:31

Fokozott munkavédelmi ellenőrzések a hőség idején

A péntekig elrendelt hőségriadó miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi főosztálya - az előző évekhez hasonlóan - ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések fontosságára.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 1. 13:49

Sokéves mélyponton az álláskeresők átlagos létszáma Nógrád megyében

Nógrád megyében az év első hat hónapjában 12 271 álláskereső szerepelt a nyilvántartásokban, 1750-nel, 12,5 százalékkal kevesebb, mint 2016 azonos időszakában. A havi átlagos létszámot tükröző adat csak a kilencvenes évek legelején volt a jelenleginél alacsonyabb.