Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 25. 15:07

Szűrőbuszok járják az ország hátrányos helyzetű településeit

"Helybe visszük a szűrővizsgálatokat" címen országos kampányt indított a kormány a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a hátrányos helyzetű településeken élők egészségéért. A program első állomásaként Rimócon ingyenes szűrővizsgálatokkal és a prevenciós szolgáltatásokkal várták a lakosságot a szűrőbuszokon kedden és szerdán.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. július 9. 8:41

A Nébih Zöld Számán jelenthetőek a méhpusztulási esetek

Hamarosan megkezdődik a napraforgó virágzása, amikor is a méhészek gyakran tapasztalják a méhcsaládok gyengülését, pusztulását. A méhelhullási esetek hatékony és szakszerű kivizsgálása érdekében az Agrárminisztérium kéri, hogy a méhészek haladéktalanul jelentsék ezeket az eseteket a Nébih Zöld Számán (06-80/263-244).

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 3. 17:08

Pásztói árvízvédelmi beruházások előkészítéséről határozott a kormány

Megkezdődik a Pásztó és térsége komplex árvízvédelmi biztonságának megteremtése érdekében szükséges beruházások előkészítése. A Nógrád Megyei Védelmi Bizottság egyik legfontosabb célkitűzésének megvalósítása indulhat el a kormány napokban hozott, Magyar Közlönyben megjelent döntésével.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. július 3. 13:54

Egyre többen igénylik a babaváró támogatást és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását

Továbbra is jelentős az érdeklődés a hétfőn indult családvédelmi akcióterv iránt. Országszerte 302 kormányablak és 11 mobil kormányablak működik, a támogatásokhoz szükséges igazolások bármelyikben igényelhetők.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. június 26. 12:10

Elindult a Családvédelmi Akcióterv

Július 1-én elindult a kormány újabb családtámogatási programja. Az alábbiakban összefoglaljuk a programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Babaváró támogatás, csok, jelzálóghitel-elengedés, autóvásárlási támogatás.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. július 3. 7:46

Már csak ezen a héten igényelhető az új támogatás a baromfi- és sertéságazatban

Az Agrárminisztérium 2 milliárd forint keretösszeggel támogatási programot dolgozott ki a baromfi- és sertéságazat számára. A kérelmeket július 5-ig lehet benyújtani a Magyar Államkincstárnál.