Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 17. 11:51

Közbeszerzési változásokról tanácskoztak

A Közbeszerzési Hatóság és a Miniszterelnökség szervezte azt a szakmai konferencia-sorozatot, amelynek salgótarjáni állomásán a közbeszerzésről szóló törvény ez évtől hatályos új szabályozásait, illetve a közbeszerzések ellenőrzésének elmúlt évi tapasztalatait mutatták be. A rendezvényen együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nógrád Megyei Kormányhivatal, amely kölcsönös tapasztalatcserét, oktatást, jogértelmezési segítségnyújtást rögzít.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 14. 9:44

Közel nyolcszázmillióból fejleszt a Salgglas

Két szempontból is történelmi jelentőségű nap volt a Salgglas Zrt. életében a tegnapi. Kugler Gábor vezérigazgató elmondása szerint legalább harminc éve nem járt magasabb szintű állami tisztviselő a gyárban. Egészen mostanáig: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter örömhírrel érkezett Salgótarjánba. Az állam 385 millió forinttal támogatja a cég legújabb, 770 milliós fejlesztését.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 6. 10:50

Rendkívül veszélyes kártevő jelent meg Nógrádban

A pettyesszárnyú muslica (Drosophila suzukii) neve már nem ismeretlen a kertészek, növényvédelmi szakemberek számára. A faj előfordulását Dél-Európában és Észak-Amerikában 2008-ban jelezték. Azóta rendkívül gyorsan terjeszkedett, gyakorlatilag a legtöbb európai országban előfordul. Néhány éve már szűkebb hazánkban, Nógrád megyében is észlelték egyedeit - erről írt az agrarinform.hu internetes oldalon Szántóné Veszelka Mária, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának munkatársa.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 4. 12:19

Lokalizálják a májgyulladás-fertőzéseket

Rimóc községben 2016. végén Hepatitis „A” vírus okozta fertőző májgyulladás járványra derült fény, a betegek száma 14 fő. A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Balassagyarmati Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával valamint Rimóc Község Önkormányzatával és a település háziorvosával és védőnőjével közösen mindent megtesz a járvány tovaterjedésének megakadályozása és mielőbbi megszűntetése érdekében. A szakemberek a járványügyi kivizsgálás részeként helyszíni szemlét tartottak, a megbetegedettek felkutatása, az oltandók feltérképezése és a megelőzési módok oktatása érdekében. A település gyermekközösségeiben, valamint az érintett családok körében a védőoltások megtörténtek (eddig mintegy 250 fő), folyik a további oltandók felkutatása, oltása.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 20. 11:16

Színházban ünnepeltek a kormányhivatalnokok

Színházi előadással, Moliére: Képzelt beteg című előadásával ünnepelt hétfőn este a kormánytisztviselők egy része Salgótarjánban, a darab előtt dr. Szabó Sándor kormánymegbízott köszöntötte a hivatalnokokat.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. december 19. 12:06

Sok doboznyi szeretet

Ötödik alkalommal hirdette meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal a tisztviselői körében a Dobozba zárt szeretet-akciót, amely során rászoruló gyermekeknek gyűjtöttek ajándékokat. A színes papírba csomagolt cipősdobozokat – 111 darabot - hétfőn adták át a hivatal képviselői a Salgótarján és Térsége Egészségügyi Szociális Központjának, akik még karácsonyig átadják a csomagokat.