Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. március 21. 18:30

Orbán: győztes várossá kell tenni Salgótarjánt

Olyan fejlődési pályát kell felrajzolni, amelynek révén vesztes városból győztes várossá tehetjük Salgótarjánt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Modern városok program salgótarjáni állomásán, Fekete Zsolt (MSZP) polgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és dr. Szabó Sándor, Nógrád megye kormánymegbízottja is.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. március 18. 10:41

Aláírták a salgótarjáni foglalkoztatási paktumot

A megyeszékhely rendelkezésére álló 9,2 milliárd forintos TOP-forrás részeként, 768 millió forintos Európai Uniós támogatás segítségével zajlik az a projekt, melynek fő célja a helyi munkaerőpiaci kereslet és kínálat összehangolása. Az erre irányuló együttműködési megállapodásokat pénteken délelőtt írták alá a résztvevők.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. március 4. 16:29

Emléktornát nyert a kormányhivatal csapata

Ötödik alkalommal emlékeztek meg egykori barátai, sporttársai, tisztelői kispályás focival Salgótarjánban Répássy Lászlóra, a megye sportigazgatójára. A 2011-ben elhunyt sportvezető emlékét dr. Halaj Valter, a tornát rendező Nógrád Megyei Ügyészség csapatának vezetője elevenítette fel, majd az Arany János iskola udvarán található műfüves pályán két elődöntővel vette kezdetét a jó hangulatú torna.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 18. 9:45

Együttműködés új munkahelyek teremtéséért

A Nógrád megye önkormányzata által vezetett konzorcium pályázatot nyújtott be tavaly márciusban a „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések – Nógrád megyei foglalkoztatási paktum” projekt keretén belül, abból a célból, hogy a megyei foglalkoztatási fórum kialakítását, s megvalósítását támogassa. Tegnap pedig a Megyeháza Hadady-Hargitay termében aláírták a foglalkoztatási együttműködést létrehozó szerződést, amelyhez mindazon Nógrád megyében működő szervezetek csatlakoztak, akik együttműködésükkel segíteni kívánják – többek között – az új munkahelyek megteremtését.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 17. 11:51

Közbeszerzési változásokról tanácskoztak

A Közbeszerzési Hatóság és a Miniszterelnökség szervezte azt a szakmai konferencia-sorozatot, amelynek salgótarjáni állomásán a közbeszerzésről szóló törvény ez évtől hatályos új szabályozásait, illetve a közbeszerzések ellenőrzésének elmúlt évi tapasztalatait mutatták be. A rendezvényen együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nógrád Megyei Kormányhivatal, amely kölcsönös tapasztalatcserét, oktatást, jogértelmezési segítségnyújtást rögzít.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. február 14. 9:44

Közel nyolcszázmillióból fejleszt a Salgglas

Két szempontból is történelmi jelentőségű nap volt a Salgglas Zrt. életében a tegnapi. Kugler Gábor vezérigazgató elmondása szerint legalább harminc éve nem járt magasabb szintű állami tisztviselő a gyárban. Egészen mostanáig: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter örömhírrel érkezett Salgótarjánba. Az állam 385 millió forinttal támogatja a cég legújabb, 770 milliós fejlesztését.