Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 24. 9:45

Kamarai díjakat adtak át

Az idén tizenegyedik alkalommal látott napvilágot a Nógrád Megyei Hírlap, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága közös kiadványa, a TOP 50 ez évi kötete. A kiadvány bemutatóján adta át a kamara az éves gazdasági és szakképzési díjait is. Az ünnepségen jelen volt dr. Szabó Sándor kormánymegbízott is.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 16. 14:48

Konzultáció az internet fejlesztésről

A hazai szélessávú internet szolgáltatás fejlesztéséről tart konzultációt a kormány az ország valamennyi megyéjében. A sorozat szerdán érkezett Salgótarjánba, ahol a 150 milliárd forintos fejlesztés részleteiről tartottak rövid előadásokat, a nap elő- és zárszavát dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője mondta el, a rendezvényen dr. Tőzsér Zsolt, a hivatal igazgatója is részt vett.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 10. 10:12

Városi ösztöndíjast támogat a kormányhivatal

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013-ban alapította meg az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!" elnevezésű ösztöndíjat. A Nógrád Megyei Kormányhivatal ez alkalommal is támogat diplomát szerző fiatalt, egy település- és térségfejlesztő geográfusnak nyújt segítséget

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 4. 14:24

Törvénytervezetek hátterét ismerték

Salgótarjánban, a Megyeháza nagytermében tartotta soron következő összejövetelét november első péntekének délelőttjén a Magyar Jogászegylet Nógrád Megyei Szervezete. A megjelenteket dr. Vízler Edina, a Balassagyarmati Járásbíróság elnökhelyettese, a Nógrád Megyei Jogászegylet elnöke köszöntötte, majd két előadással folytatódott a nap programja.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. október 28. 9:44

Vért adnak a kormánytisztviselők

Immáron a tizenkettedik alkalommal újabb véradást hirdetnek kormánytisztviselők, hozzátartozóik és közeli ismerőseik részére ez év november 14. és 18. között. A korábbi tapasztalatok alapján a Kormánytisztviselői Véradó Hét öt munkanapon át tart. A kijelölt időszakban Budapesten minden hétköznapon más – előre meghatározott – minisztériumban és kormányzati intézményben lehet vért adni, illetve a megyei kormányhivatalokban is e hét során van lehetőség a véradásra. A véradók 500 Ft-os Erzsébet-utalványt, illetve ásványvizet és csokoládét kapnak.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2016. október 21. 13:17

Tájékoztatás - Palóc Nagykereskedelmi Kft. kifizetőhelyi működése

Az elmúlt hónapokban a Palóc Nagykereskedelmi Kft. több dolgozója is jelezte a Nógrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya felé, hogy a 2016. augusztus, majd szeptember hónapra járó pénzbeli ellátásuk (táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj) kifizetése nem történt meg határidőben. Emiatt felvettük a kapcsolatot a Kft. társadalombiztosítási kifizetőhelyével, és munkatársaink több alkalommal személyesen is eljártak az ellátások folyósításának ellenőrzése céljából. Megállapították, hogy a Kft. – jogszabályban előírt kötelezettségének megfelelően – elkülönített számlát nyitott az ellátások fedezetének fogadására. A hibátlan kifizetőhelyi elszámolás beérkezését követően hivatalunk azonnal intézkedett az elszámolásban feltűntetett összeg utalása érdekében.