Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. május 25. 15:26

Nógrádban is károkat okoz a selyemfényű puszpángmoly

Az utóbbi egy-két évben bizonyára sokan láttak temetőben, parkban vagy házi kertben ápolt, egészséges puszpáng bokrokat hirtelen tönkremenni. A jelenség okozója legtöbb esetben a selyemfényű puszpángmoly - hívja fel a figyelmet a Nógrád Megyei Kormányhivatal Balassagyarmati Járási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Osztálya.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. május 24. 22:45

Ülésezett a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium

Kedden a salgótarjáni Megyeháza dísztermében tartotta meg idei első ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 20:49

Hamarosan a salgótarjániaknak is ingyenes mobilalkalmazással lesz kereshető, hol lehet közügyeket intézni

A kormányhivatalok és különböző közintézmények elérhetőségeit is tartalmazza az az ingyenesen letölthető mobiltelefonos alkalmazás, amely a fővárosban, valamint nyolc hazai nagyvárosban szolgál iránytűként az ügyintézéshez - közölte a fejlesztést irányító cég kommunikációs ügynöksége csütörtökön az MTI-vel. A fejlesztők ígérete szerint hamarosan többek között Salgótarján lakosai is használhatják majd az 1x1 alkalmazást.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. május 15. 11:53

Az ápolókat köszöntötték a salgótarjáni Megyeházán

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya idén immáron második alkalommal rendezte meg ünnepséget az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából. A salgótarjáni Megyeházán a napokban megrendezett ünnepségen elismeréseket is átadtak.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. május 10. 10:32

Jelentősen növekszik majd a bölcsődei ellátást biztosító települések száma Nógrádban is

Minden településen, ahol negyvennél több három év alatti gyermek él, vagy ahol legalább öt család igényli a bölcsődét, a 2018 év végi határidőre kötelező valamilyen formában megszervezni, biztosítani az ellátást. A részleteket – egy országos „road show” részeként – a nógrádi polgármesterek előtt Bölcsődei Tájékoztató Napon ismertették kedden délután a salgótarjáni Megyeházán. Nógrád megyében jelenleg hat településen biztosított valamilyen formában bölcsődei ellátás, a jogszabályváltozás eredményeképpen 2018 év végére ez a szám akár harminc fölé is emelkedhet.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. május 8. 13:17

Mintegy ezerötszázan érettségiznek Nógrád megyében

1480-an érettségiznek Nógrád megyében emelt- és középszinten ezekben a hetekben, 26 megyei oktatási intézményben zajlanak a vizsgák.