Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 20. 14:01

Nógrádban is másodfokú hőségriasztás lépett érvénybe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. július 20. (csütörtök) 00:00 órától július 23. (vasárnap) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 19. 14:23

Nógrádban is segít a különleges ellátást igénylő gyerekeken a COOP

Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Nógrád megyében idén 153 gyermek részére jutatta el adományát.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 18. 14:57

Idén is lehet pályázni a Magyarországi Falumegújítási Díjakra

Az idén hetedik alkalommal meghirdetett "Magyarországi Falumegújítási Díj" kiírás ezúttal is az "Európai Falumegújítási Díj" hazai előpályázata - a hazai győztes képviseli majd Magyarországot az európai megmérettetésen. A 2017. évi pályázat mottója: "Tovább/gondolni."

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 6. 15:57

Biztonsággal kapcsolatos feladataikról tanácskoztak a területi állami vezetők

Finnországban, Oulu városában tartotta a napokban plenáris ülését, egyben a 24. Európa Napokat a Területi Kormányhivatalok Európai Szervezete (European Association of State Territorial Representatives - EASTR). Az értekezleten Magyarországot a korábbiakhoz hasonlóan dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja képviselte, akihez ezúttal csatlakozott dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 5. 14:49

Nógrádban három kormányablakban lehet majd adóügyeket is intézni

Július 1-jétől országosan tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni, hamarosan összesen kilencvenegy kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat országszerte - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken Pakson. Nógrád megyében három kormányablakban valósul majd meg az integráció.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 3. 13:11

Folyamatos a gazdák támogatásainak kifizetése Nógrád megyében

A nógrádi gazdák kevés kivételtől eltekintve már hozzájutottak elnyert támogatásaikhoz az elmúlt napokban. A megyében közel 6,3 milliárd forint utalványozására már sor került a nógrádi gazdálkodók részére – hangsúlyozta hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Szabó Sándor. Kiderült az is: az előzetes ellenőrzés bevezetésével mintegy 60 százalékkal csökkent a problémás kérelmek száma.