Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. december 1. 11:45

Nógrád megyében is elérhetőek az influenza elleni ingyenes védőoltások

Nógrád megyébe is elérhetőek az idei influenza elleni oltóanyagok, a háziorvosi praxisokba 27 ezer adagot szállítottak ki a kormányhivatal munkatársai. Ez a mennyiség térítésmentesen vehető igénybe a 60 éven felüliek, egyes krónikus betegségben szenvedők, várandósok, egészségügyi és szociális intézményekben ápolt személyek számára, de azoknak is lehetőségük van a védőoltás beadatására, aki munkájuk révén az említett veszélyeztetett csoportokkal kerülnek kapcsolatba.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. november 26. 11:43

"A Nógrád Megyei Kormányhivatal integritás szempontjából stabil lábakon áll"

A tavalyi, hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvényt követően 2018. november 20-án immáron második alkalommal szervezett Integritás Napot a Nógrád Megyei Kormányhivatal. Göröcsné Godó Orsolya, a kormányhivatal integritás tanácsadója, a program főszervezője az első esemény tapasztalatait felhasználva gyűjtötte csokorba a nap előadóit és az általuk kifejtett témákat az integritás kérdéskörében, a megelőzési tevékenységen keresztül, egészen a korrupció elleni küzdelem igen szemléletes bemutatásáig. A program arra is lehetőséget adott a kormánytisztviselőknek, hogy kitekintést kapjanak a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar tevékenységére is.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. november 22. 13:52

Újabb felesleges hivatali eljárások szűnhetnek meg

Tuzson Bence: Komoly, átlagosan harmincszázalékos bérnövekedést tervezünk a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselőknek jövőre, jobban honoráljuk majd a nagyobb teljesítményt.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. október 18. 12:12

Nemzetközi vonatkozású gyámügyekben tartott szakmai napot a kormányhivatal

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya az Igazságügyi Minisztérium Nemzetközi Magánjogi Főosztálya, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztálya közreműködésével szervezett szakmai napot a salgótarjáni Megyeházán. Az esemény célja a szakterületen dolgozó szakemberek ismereteinek elmélyítése volt a sok esetben speciális eljárásokkal kapcsolatban.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. október 9. 16:46

"A szűrővizsgálat néhány percet, a későn diagnosztizált daganat éveket vesz el életünkből!"

Ezzel a jelmondattal rendezte meg a mellrák elleni küzdelem hónapjának salgótarjáni eseményét pénteken a Magyar Rákellenes Liga városi alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2018. október 5. 16:38

Sikeres volt a Szécsényben megrendezett komplex civil-katonai egészségügyi válsághelyzeti gyakorlat

Reméljük, hogy a valóságban soha nem kerül majd sor Mobil Orvosi Segélyhely (MOSH) telepítésére, de hogy ha bekövetkezik a tragédia, azt az esélyt nem adhatjuk meg, hogy ne legyünk felkészülve a szakszerű és összehangolt cselekvésre - mondta dr. Szabó Sándor kormánymegbízott a Szécsényben október 1-3. között megtartott komplex katonai-civil egészségügyi válsághelyzeti gyakorlaton. A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya főszervezésében negyedik alkalommal tartottak válsághelyzeti gyakorlatot Nógrádban - az esemény úgy ezek sorában, mint országos léptékben egyaránt grandiózus volt.