A Komárom–Esztergom Megyei Kormányhivatal az idei évben is megrendezi Pályaválasztási Kiállítását.

A háromnapos rendezvény az alábbi helyszínen és időpontokban várja látogatóit.

Földi Imre Sportcsarnok

Tatabánya, Szent Borbála u.19.

2017. november 09. (csütörtök) 9:00 - 17:00

2017. november 10. (péntek) 9:00 - 17:00

2017. november 11. (szombat) 9:00 - 12:00

A közel 60 kiállítót felvonultató rendezvényen bemutatkoznak a térség középfokú köznevelési intézményei, melyek standjánál információt szerezhetnek az érdeklődők az iskola által oktatott szakmákról, azok követelményeiről, és az iskolai diákéletről is.

A kiállítás időtartama alatt a tanulók különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe, így például érdeklődést, képességeket mérő pályaválasztási teszteket tölthetnek ki, feltehetik pályaválasztással kapcsolatos kérdéseiket, és meghallgathatják pszichológus szaktanácsadó munkatársunk pályaválasztási javaslatait is.

A kiállításon az általános iskolák idén is jelezhetik igényeiket üzemlátogatáson való részvételre. Ezeknek a „szakma-túráknak” az a célja, hogy a diákok a gyakorlatban is láthassák a termelés menetét, a különböző foglalkozásokat.

A középiskolák további információs anyagokkal népszerűsíthetik iskolájukat, az indítani kívánt szakokat a www.palyakep.hu önálló weboldalunkon.

A kiállítás hangulatát a középfokú iskolák diákjainak kulturális műsorai színesítik.

A Pályaválasztási Kiállításra tisztelettel meghívjuk a megye általános iskoláinak 8. osztályos tanulóit, az iskolák igazgatóit, pályaválasztási felelőseit, pedagógusokat, szülőket, és minden kedves érdeklődőt.

 

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)