Kellemes tavaszi időben, szép környezetben, lelkes fiatalok részvételével rendezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei fordulóját a Csónakázó-tónál. A helyi vetélkedőket követően a megye legjobbjai, kilenc általános és kilenc középiskolai csapat vett részt.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy hazánkra szerencsére nem jellemző, hogy komoly katasztrófák sújtanák, de megyénk érintett egy-egy veszélyhelyzetet tekintve, különösen ár- és belvíz szempontjából, vagy rendkívüli időjárási körülmények miatt. A védekezés kapcsán elengedhetetlen a felkészülés és az önkéntesek munkája.

Katasztrófavédelmi verseny hozzájárul ahhoz, hogy a diákok fel tudjanak készülni a kihívásokra és probléma esetén szakszerűen és biztonságosan tudjanak segíteni a bajba jutott embertársaikon és önmagukon. A kormánymegbízott megköszönte a fiatalok érdeklődését és a felkészítő tanárok, katasztrófavédelmi szakemberek munkáját.

A megmérettetésen elméleti tudásukról adtak számot a fiatalok és ügyességükre is szükség volt. Különféle próbatételeket kellett kiállniuk, volt eszközfelismerés, tájékozódás vagy homokzsákcipelés. A megye legjobb csapatai országos versenyen is képviselhetik szűkebb hazánkat.

A program sikeres megvalósulását segítette a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Megyei Rendőr-főkapitányság, az MH. 25. Klapka György Lövészdandár, a Vértesi Erdő Zrt.

Gratulálunk a versenyen résztvevő fiataloknak!

Az eredmény az alábbiak szerint alakult:

Általános iskolák: I. hely: Tűzvadászok - Bábolnai Általános Iskola, II. hely: Radioaktív Kacsák - Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium, III. hely: Lánglovagok - Tárkányi Általános Iskola.

Középiskolák: I. hely: Tárkány ÖTE, II. hely: Kultsar Hurricanes – Kultsár István Gimnázium, III. hely: Rövid – Esztergomi Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium.

(Kormánymegbízotti Kabinet)