A MH KIKNYP 9. Katonai Igazgatási és Érdekképviseleti Iroda szervezésében és a Megyei Védelmi Bizottság titkársága együttműködésével lehetőség nyílt az önkéntes rendszerbe történő jelentkezésre.

A toborzást segítve a rendezvényen részt vett dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke is.
A Magyar Honvédség tartalékos rendszerének legújabb elemeként 2017-től megkezdődött az önkéntes területvédelmi rendszer kiépítése, amely részét képezi a „Zrínyi-2026” Honvédelmi és Haderőfejlesztési program elérhető célkitűzéseinek.

A területvédelmi tartalékos rendszer olyan önkéntes tartalékosok katonákból áll, akik civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét.

Az ország valamennyi járásában járásonként megalakítandó, területi elven szervezett önkéntes tartalékos századok célja, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erő. A területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, mely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről.

Fotók: Fodor Bernadett

Tartalékos szolgálatra jelentkezni a kormányablakokban is lehet.

(Kormánymegbízotti Kabinet)