Gulyás Gergely miniszter avatta fel a Reneszánsz Zrt. új üzemcsarnokát Süttőn.

A vállalat alapításának 70. évfordulóján megrendezett ceremónián Balogh Miklós, a Reneszánsz Zrt. vezérigazgatója személyes élményeinek felidézésével kezdte a cég bemutatását, majd elmondta, hogy a süttői mészkő az egész világon keresett. Az itteni kőfaragók munkái az Egyesült Államokban, Kanadában, Belgiumban, Ukrajnában, Franciaországban, Ausztriában, Romániában, Németországban is fellelhetők. Balogh Attila vezérigazgató-helyettes számadatokkal is bemutatta és alátámasztotta a cég fejlődésének történetét.Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Süttő és környéke kőfaragóiról híres, de mindig szükség van egy zászlóshajóra, ami pedig a Reneszánsz Zrt.


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében elmondta, az új gyártócsarnok átadás csalhatatlan jele, hogy a cég hosszú jövőt tervez magának. Örömét fejezte ki, hogy a beruházással új munkahelyek jöttek létre, illetve a kőfaragó szakma továbbadásában, a diákok tanításában is jelentős szerepet vállal a cég.

A bővítés szükségszerű és fontos reakció a hazai építőipari ágazat fejlődésére, mely a távlatokban gondolkodás jó példája.

Zárásként az ünnepség résztvevői bejárhatták az új, digitálisan vezérelt kőfeldolgozó üzemcsarnokot.

(Kormánymegbízotti Kabinet)