Második alkalommal ültek össze a szakértők az Esztergom Járási Foglalkozási Paktum fórumán. A Paktum célja, hogy a foglalkoztatás- és gazdaságfejlesztés keretében programszerű együttműködés valósuljon meg, mely rövidtávon érzékelhető hatásai mellett hosszú távon is hozzájárul a járás gazdasági fejlődéséhez és a lakosság életszínvonalának növeléséhez.

Közös feladatuk többek között a térségi szereplők gazdasági és humánerőforrás fejlesztési elképzeléseinek egyesítése, a munkaerő-piaci kereslet-kínálat összehangolása, a megfelelő szakmai tapasztalattal és tudással rendelkező munkaerő elérése, valamint a speciális célcsoport visszavezetése a munka világába.

Az áprilisi értekezleten két fontos napirendi pontot vitattak meg. Az eseményen többek között részt vett Bánhidy László Esztergom alpolgármestere, Horváth Szeder Gábor, az Esztergomi Járási Hivatal vezetője és Steindl Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alelnöke.Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott elmondta, hogy a rendkívül kedvező munkanélküliségi adatok mellett  komoly kihívást jelent, hogy a meglévő forrásokat megfelelőképpen használjuk fel. Szeretnénk olyan képzéseket indítani, amelyek reagálnak a munkaerőpiaci igényekre. Emellett természetesen az eddigi gyakorlatnak megfelelően bér jellegű támogatással is segíteni fogják a programba bevontak elhelyezkedését.

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)