Felavatták a Güntner-csoporthoz tartozó Güntner-Tata Hűtőtechnikai Kft. és a CoolBridge Kft. 65 ezer négyzetméteres, digitalizált megoldásokkal ellátott új logisztikai központját.

A Güntner az első olyan német cégcsoportok közé tartozott, amelyek a rendszerváltás után Magyarországon gyártóüzemet hoztak létre, és 30 év alatt jelentős fejlődést mondhatnak magukénak. Termékeik nagyrészét exportálják, az itt gyártott hőcserélők üzemelnek neves épületekben a világ számos pontján: Londonban, Dubajban, Kínában, sőt több Forma 1-es csapat szélcsatornáját is biztosítják. Naponta átlagosan 60 kamion fordul meg a telephelyen, ami 300-400 raklap készáru rakodását és szállítását jelenti 5 kontinens több mint 60 országába, több mint 2500 címre.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a cégcsoport jelenleg 1403 munkavállaló megélhetését biztosítja, és a ma átadott beruházás nyomán 150 új munkahely létesül, ezzel 150 magyar család kap biztos megélhetést a régióban. A kormány 1,6 milliárd forint támogatást adott a Güntner fejlesztéséhez, a csoport így összesen 7,7 milliárd forintos fejlesztést valósított meg.

Az ünnepségen részt vett Christian Weiser, a Güntner csoport ügyvezető igazgatója, Bencsik János miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője, Schwarczenberger Tamás, a Güntner-Tata Kft ügyvezető igazgatója, Szabó János, a Coolbridge Kft. ügyvezető igazgatója, Michl József, Tata város polgármestere és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is.

További képek a galériában megtekinthetők.

Gratulálunk az újabb fejlesztéshez!

(Kormánymegbízotti Kabinet)