Új helyszínen várja a gazdákat a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya. Az épület ünnepélyes átadóján részt vett Dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára és Bencsik János országgyűlési képviselő.

Fejlődik a térség, mely nemcsak a szűk környezetre, de Magyarország egészére is kihat – emelte ki köszöntőjében Dr. Tuzson Bence. Az államtitkár úgy véli: a családtámogatási rendszer, a népesség-növekedés mellett gazdasági fejlődésünk az alapja annak, hogy Magyarország Európa egyik legélhetőbb államává váljon. Országosan több mint nyolcezer mezőgazdasági kis- és középvállalkozás működését támogatjuk, és örömteli, hogy Komárom-Esztergom megyében ügyintézésük korszerű körülmények között történhet. Az ilyen fejlesztések részét képezik államigazgatásunk megújításának, amelynek célja a jól funkcionáló, stabil, de állandóan fejlődő közigazgatás megteremtése – fogalmazott az államtitkár.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott beszédében hangsúlyozta: fontos mérföldkő ez a beruházás, hiszen 900 mezőgazdaságban gazdálkodó munkáját igyekszünk segíteni a megyében. Köszönet a Miniszterelnökségnek, hogy az épület átalakításához harmincmillió forintot biztosított, amelyhez saját költségvetési forrásból is hozzájárultunk.

A Győri u. 13. szám alatti ingatlan beruházása érintette az ügyféltér, az irodahelyiségek, az akadálymentes vizesblokk és személyzeti tér kialakítását, két irattár és egy szerverszoba létrejöttét. A korábbi tűzjelző és riasztórendszer felújításra szorult, de mozgásérzékelők, kül- és beltéri kamerák is fokozzák a biztonságot – emelte ki a kormánymegbízott.

Bencsik János országgyűlési képviselő szerint az állampolgárok akkor fogják biztonságban érezni magunkat, ha a környezetükben lévő természeti erőforrásokból előállított, fogyasztásra alkalmas, élelemben gazdag vállalkozói környezetben élhetnek. A tatabányaiak és környékbeliek szerencsés helyzetben vannak, mert a térség gazdag földekben, vizekben, és mezőgazdasági szakemberekben.

A képviselő örömét fejezte ki, hogy az érintettek mindennapi munkáját, hivatali ügyintézését nagymértékben megkönnyíti ez a fejlesztés, ahol olyan szolgáltatási színvonalat és körülményeket alakítottak ki, amelyek méltóak egy nagyvároshoz.

(Kormánymegbízotti Kabinet)