Komárom-Esztergom megyében, Tatán adták át az NHK Spring Hungary Kft. új gyártócsarnokát, a beruházás 100 új munkahelyet teremt.

A japán NHK Spring 1939 óta van jelen a piacon, alkalmazottainak száma meghaladja a 20 ezer főt. Termékeik között megtalálhatóak az autóipari rugók, a vasúti alkatrészek, a beléptető rendszerek, a parkolóházak rendszerei és számítástechnikai alkatrészek is. Az első ütemben korábban felépült 12 ezer négyzetméteres csarnok mellé az NHK most egy 24 ezer négyzetméteres üzemet épített. A jelenleg 260 fős dolgozói létszám a teljes kapacitás elérésekor 100 fővel bővül majd.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: az utóbbi 7-8 évben megduplázódott Magyarország járműipari teljesítménye, ami az olyan befektetőknek köszönhető, mint az NHK Spring. A japán gazdaságnak olyan szereplői telepedtek le hazánkban az elmúlt évtizedekben, amelyek mind világszínvonalat képviselnek, és egy olyan vállalkozási kultúrát honosítanak meg nálunk, amely korábban nem volt ismert és elérhető.

Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott: az NHK Spring egyre erőteljesebb gyökérzetet ereszt Magyarországon és azon belül is Tatán. Azt kívánjuk, hogy az elkövetkezendő években is ilyen növekedési dinamizmust  érjenek el, amit az egész térség értékelhet majd. Ez munkahelyeket és Tata számára is töretlen fejlődést jelent.

Gratulálunk az újabb nagy volumenű és sikeres beruházáshoz.

(Kormánymegbízotti Kabinet)