A Tatabányai Szakképzési Centrum Mikes Kelemen Szakgimnáziuma Tatabányán, illetve a Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium Komáromban adott otthont a GINOP 6.1.3. projekt „Idegen nyelvi készségek fejlesztése” megnevezésű toborzó rendezvénynek.

A program célja a nyelvi készségek magasabb szintre emelése Komárom-Esztergom megyében azok esetében, akik egyáltalán nem, vagy alacsony szinten rendelkeznek nyelvtudással, valamint azon nem tanköteles fiatal felnőttek részére, akik szakképzésben vesznek részt. A jelentkezőknek a képzést megelőzően részt kell venniük egy szintfelmérésen, amelyet a képzést végző pedagógusok, valamint a szakmai megvalósítók végeznek.

 

Az alkalmakon Pákozdi Szabolcs projektvezető és az érintett nyelvtanárok  mutatták be az eddig elért eredményeket és mondták el tapasztalataikat.

Dr. Kancz Csaba a rendezvényen elmondta: a mai fiatalok szerencsés helyzetben vannak, hiszen megvan a lehetőségük, hogy két nyugat-Európában beszélt alapnyelvet tanulhatnak iskolai keretek között. Nagy könnyebbséget jelent a diákok továbbtanulásában, ha már a középiskolában nyelvvizsgát szereznek – mondta a kormánymegbízott.

(Kormánymegbízotti Kabinet)