Tatabánya, Oroszlány, Tata, Komárom és Esztergom után Kisbéren zárult a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkáltatói fórumsorozata, melynek keretében minden városban képviseltették magukat a térség munkáltatói és munkavállalói.

A találkozókon munkaerő-piaci programokról, támogatási lehetőségekről, adóügyi változásokról, munkavédelmi és munkaügyi szabályokról is hallhattak előadásokat a résztvevők.

Az eseményeken elhangzott: a munkaerőpiac keresleti oldala élénk, a megye munkáltatóinak szakképzett munkaerőigénye jelentős. A Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályain dolgozó kollégáinak kiemelt feladata a vállalkozások segítése, a potenciális munkavállalók és a leendő munkaadók egymásra találásának megteremtése.

A kormány aktuális foglalkoztatáspolitikai célkitűzéseihez igazodva a diplomások mellett meg kell becsülni a szakmunkás réteget, valamint a fiatal szakembereken és felnőtt korosztályon kívül számítanak a munkát vállaló nyugdíjasokra is.

A megyeszerte zajló rendezvények sikerrel zárultak, és többek között bemutatták a komplex támogatási rendszert, melynek segítségével egyéni munka- és pályaválasztási tanácsadással, vállalkozóvá válási és utazási támogatással tudjuk segíteni a kormányhivatalhoz fordulókat.

(Kormánymegbízotti Kabinet)