A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal a jogszabályokban foglalt előírásoknak eleget téve elvégezte a 2020. évi tavaszi érettségi vizsgával kapcsolatos feladatait, fogadta a tanulói jogviszonnyal már nem rendelkezők középszintű vizsgajelentkezéseit, illetve megszervezte minden arra jelentkező részére az emelt szintű érettségi vizsgákat.

Idén a speciális körülmények és védőeszközök biztosítása gyors és fegyelmezett munkavégzést igényelt minden szervezőtől és résztvevőtől, mely kihívást sikeresen végrehajtotta megyénk.

2020. május 4. volt az első, május 21. napja az utolsó vizsganapja az írásbeli vizsgáknak, a szóbeli időszaka a veszélyhelyzetre tekintettel 2020. június 4-től június 16-ig tartott. Középszinten a 20 megyei középfokú intézményben, 35 telephelyen összesen 2324 fő jelentkezett vizsgákra. Az emelt szintű írásbeli érettségire 1179 jelentkező mellett, 151 gyakorlati és 71 emelt szintű szóbeli vizsga lebonyolítását kellett koordinálnia a kormányhivatalnak. A megyében összesen 87 vizsgabizottság működött.

Az érettségi vizsgák az alapos előkészítésnek, valamint a vizsgákon közreműködők - vizsgáztató tanárok, elnökök, szervezők, és nem utósorban a diákok - gondos, lelkiismeretes munkájának köszönhetően - zökkenőmentesen zajlottak. Köszönjük mindenkinek a figyelmes magatartását!

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal részletes beszámolója a 2020. évi tavaszi érettségi vizsgákról innen letölthető.

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)