Koszorúzással ünnepelték a nyolcvan esztendős népfőiskola születésnapját Tatán.

Borsó Tibor, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság elnöke köszöntötte a megjelenteket, felidézve az elmúlt étizedek kiemelkedő eseményeit, majd a 2020-as esztendő évfordulókat is tartalmazó programtervét ismertette.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott visszatekintésében röviden felidézte Magyary Zoltán életművét, a hatékony és szakszerű közigazgatás érdekében végzett munkáját. Ehhez a mércéhez kell igazítanunk jelenleg is a feladatainkat, megválaszolva modern korunk kihívásait – hangsúlyozta. Dr. Kancz Csaba köszönetet mondott mindazoknak, akik az emléket és a munkásságot ápolva segítenek a helyes út megtalálásában.

Michl József, Tata város polgármestere a népfőiskola városra és a járásra gyakorolt hatásáról beszélt. Magyary 1936-1938 között munkatársaival és tanítványaival a tatai járás tudományos vizsgálatát végezte.

Keresztesi József, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság tiszteletbeli elnöke a főiskola történetét és jelentőségét mutatta be, az egykori igazgató évnyitó beszédéből is idézve.

(Kormánymegbízotti Kabinet)