A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal idén is megemlékezést tartott a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

A rendezvényre a tatabányai Móra Ferenc Általános Iskola diákjai emlékezetes és megható műsorral készültek, köszönet nekik és tanáraiknak a részvételért, felkészítésért.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott beszédében elhangzott, Komáromról gyakran mondjuk, hogy egy város, de két ország – ezért kiemelten fontos megyénk számára ez a nap. A 99 évvel ezelőtti döntés semmibe vette a magyarságot, nehéz helyzetbe hozta országunkat. Trianon fájdalma beleégett a magyarok sorsába, akar határon kívül rekesztették őket, akár határon belül maradtak. Így évről-évre megállunk egy pillanatra és visszaidézzük ennek a fájdalmas verdiktnek minden negatív következményét.

A nemzet összetartozása érdekében megtett erőfeszítéseink azonban reményre adnak okot, a határon túli magyarok a jövőben is számíthatnak az anyaország segítségére, és mi is számíthatunk tőlük a magyarság megélésében való példamutatásra - fogalmazott.

Ezért van szükség erre a napra, hogy átérezzük, bárhol van otthonunk, akik magyarnak születtünk - azok is maradunk. Fontos nemzetéltető az összetartozásunk a széthúzással szemben, erre emlékezzünk ma mindannyian - zárta gondolatait.

(Kormánymegbízotti Kabinet)