A napokban megkezdődik a Búzavirág út felújítása a Tatabányai Ipari Parkban, mely miatt az év végéig útlezárásokra, terelésekre számíthatnak az arra közlekedők.

A tervek szerint a közel húsz éves útszakaszon teljes hosszában lecserélik az aszfaltot és megerősítik a pályaszerkezetet – hangzott el a fejlesztés kapcsán megtartott sajtótájékoztatón Tatabányán.

Schmidt Csaba polgármester a megjelenteknek arról számolt be, hogy a két évtizede létesült ipari park megteremtette Tatabánya iparvárossá fejlődését. Az évek alatt számos nagyvállalat a területre hozta vállalkozását, munkalehetőséget teremteve ezzel több ezer embernek. Az ipari övezet forgalma jelentősen megnövekedett, ezért vált időszerűvé a fő közlekedési útvonal felújítása. A polgármester kiemelte: a Bécsi út megépülését követően megkezdődik a Búzavirág út felújítása, melynek keretében részleges pályaszerkezet megerősítésre, az út aszfaltozására kerül sor.

Bencsik János országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a mögöttünk hagyott két évtizedben jelentősen megnövekedett az Ipari Park területén működő gazdasági társaságok száma, melyek többsége már gyárbővítéseken is túl van. Tatabányát az ország egyik legdinamikusabban fejlődő településeként tartják számon. A vállalatok és a város polgári fogyasztásának zavartalan kiszolgálására egy éve megépült az új trafóállomás, de hátra van még a víz- és szennyvíz-hálózat, a szennyvíztisztító kapacitásának bővítése is.

Petkovics Zoltán, a Geotech Tervező, Kivitelező és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója a kivitelezés menetét vázolta fel és a korlátozásokkal kapcsolatos információkat, melyet az érintett vállalatok heti bontásban kapnak meg. A munkálatok ideje alatt jelentős forgalomkorlátozásokra és terelésekre kell számítani különösen műszakváltásoknál, a gyors és hatékony közlekedés érdekében javasolt a Búzavirág úttal párhuzamosan kiépített Bécsi út használata.

A Grundfos és az APTIV előtt új gyalogátkelőhelyet létesítenek, a Búzavirág út kivezető szakaszán, az eddigi folyópályás buszmegálló helyén buszöblöt alakítanak ki. Az Ipari Parkban az év végéig útlezárásokkal, terelésekkel kell számolni, ezért az ott letelepült vállalkozások, dolgozók és arra közlekedők türelmet és megértését kérik.

(Kormánymegbízotti Kabinet)