A Schmidt Csaba polgármester kezdeményezésére megalakult szervezet célja az, hogy rendezvényeivel elősegítse a Tatabánya vállalati, intézményi és közéleti vezetői közti párbeszédet és együttműködést.

A június 5-én megtartott első ülésen Tatabánya polgármestere hangsúlyozta, az asztaltársaság alkalmai jó hangulatú társasági esemény formájában kívánnak közös platformot teremteni a kötetlen találkozásra, eszmecserére.

A szervezésben részt vevő Edutus Egyetem rektora elmondta, az asztaltársaság alkalmain minden esetben szakmai programot is kínálnak majd, meghívott előadó bevonásával. Némethné Dr. Gál Andrea hozzátette: az első időszakban a gazdaságfejlesztést érintő témákat fognak megvitatni.

Az esemény előadója, Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár örvendetesnek nevezte, hogy az egyetem felkarolta az asztaltársaság eseményei szervezésének ügyét, mert – mint fogalmazott –, így a hallgatók is be tudnak kapcsolódni a szervezet tevékenységébe: tanulni a tapasztalatokból, és a témák megvitatásának eredményeként az egységes fejlődési irányt figyelni, látni, akár tevőlegesen alakítani a jövőben is.

Dr. Kancz Csaba kiemelte, hogy a világban zajló gazdasági változásokhoz csak úgy lehet alkalmazkodni, ha a stabilitás és kiszámíthatóság szerepel az ország gazdaságpolitikájának homlokterében. Ennek köszönhető – fűzte hozzá a kormánymegbízott –, hogy a megyebeli cégek erősek, és az állami intézmények vezetői is tervezhető partnerséget nyújtanak.

A Vida Jenő Asztaltársaság a tervek szerint kéthavonta tartja majd összejöveteleit.

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)