Évről évre egyre többen csatlakoznak a Segítő Jóbarátok kezdeményezéséhez, akik már hat éve szerveznek adománygyűjtést, hogy örömet szerezhessenek azoknak a gyermekeknek, akik megyénkben lakásotthonokban, illetve nevelőszülőknél élnek.

Idén több mint 20 millió forint értékben gyűlt össze ruhanemű, tartós élelmiszer, játék, bútor, tisztítószer és sok egyéb felajánlás a magánszemélyek, vállalkozók, illetve cégek jóvoltából, amelyet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató részére nyújtottak át a Ho-Máhr Trans Kft. telephelyén.

Az ünnepélyes alkalmon jelen voltak az adományozó cégek képviselői, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba, Tatabánya MJV polgármestere, Bereznai Csaba alpolgármester, Dr. Dombi Péter, a Szent Borbála Kórház orvos igazgatója, Farkas Gábor dandártábornok, Pordán Zsigmond, a VOSZ megyei elnöke és a megajándékozott gyermekek.

A házigazda, Honosiné Máhr Ágnes köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy minden évben több alkalommal szerveznek segítő céllal rendezvényeket. Legutóbb Komáromban tartottak jótékonysági hajvágást és családi napot, ahol kétszáz gyermek frizuráját készítették el. Mindenkinek, aki részt vett az adományozásban egyenként kiemelte az áldozatkészségüket.

Czunyiné dr. Bertalan Judit arról beszélt, hogy a szeretet az egyetlen dolog, amelyből ha minél többet adunk, annál többet kapunk vissza. Erre a legjobb példa a Segítő Jóbarátok, akiknek a száma az évek alatt szintén gyarapodott, akárcsak az általuk adott szeretet. Megköszönte, hogy ennyi jó szívű és segítő szándékú ember él a megyében. Kiemelte, hogy ez a jótékonykodás nem karácsonyhoz kötődő alkalom, a segítő szándékú csapat az év minden napján gyűjti a felajánlásokat, hiszen segítségre mindig szükség van.

Ezt követően dr. Kancz Csaba kormánymegbízott elmondta, hogy ennek az alkalomnak a legfontosabb üzenete az összefogás, amely segítségével elindult ez a folyamat. Sok nehézséget leküzdve mára már szép számmal csatlakoztak azok az emberek, akik segítségével ilyen jelentős mértékű adomány gyűlt össze. Adni nagyon jó érzés, szeretetet is és ajándékot is és örömteli, hogy évről évre egyre többen vannak, akik valamilyen módon segíteni szeretnének rászoruló embertársaikon. Majd megköszönte az adakozóknak a segítő szándékot.

Schmidt Csaba arra emlékeztetett, hogy annak idején négy fővel indult a csapat – három cégvezetővel és egy orvossal-, akik a napi feladataikon túl arra is szántak időt és energiát, hogy egy jó ügyet szolgáljanak. A polgármester Böjte Csaba szavait idézte: „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja milyen sokan odaállnak mellé.” Majd hozzátette, hogy ez az alkalom is azt bizonyítja, hogy mennyire sok jó ember van. Végül sok erőt kívánt a Segítő Jóbarátoknak, és biztosította őket támogatásáról.

Fotók: Fodor Bernadett

Az ajándéktárgyak megtekintése előtt a gyermekek verseit, énekeit hallgathatták meg az adományozók és vendégeik.

(Kormánymegbízotti Kabinet)