Hetedik alkalommal rendezték meg a Turul lépcsőfutást a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sport Egyesület jóvoltából.

A bajnokság célja, hogy hagyományteremtő céllal keltsék fel a Belügyminisztérium állományában dolgozók és a civil lakosság figyelmét az aktív sportolási lehetőségek, az egészséges versenyszellem és életmód kialakítása iránt.

A megmérettetés Tatabánya legszebb természeti területén, a Turul emlékműhöz felvezető 419 lépcsőfokos úton zajlott, ahol 187 lelkes nevező vágott neki a megpróbáltatásnak, köztük 35 szervezeti egységgel.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket, akik az esős idő ellenére is motiváltan vágtak neki a futásnak, valamint elismerte a szervezők, közreműködők erőfeszítését, akik idén is sokat tettek a verseny megszervezéséért.

A rossz időjárás ellenére is kitűnő eredmények születtek mindkét nemnél, mind a tűzoltó védőruhás, mind a civil sport kategóriában. Az első kategória különösen nagy igénybevételnek teszi ki az indulókat, ők a teljes menetfelszerelésben –  légzőkészülék acélpalackkal, egyenruhában, védősisakban – futják meg a távot, ahogy éles helyzetben is szükséges vinniük a 30 kg terhet. A civil versenyzőket szintén megviselte a lépcsőfokok gyors leküzdése és méltán gratuláltak az előttük induló hivatásos és önkéntes tűzoltóknak.

Az eredményhirdetésen Kelkó Balázs tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese adta át a díjakat, okleveleket.

(Kormánymegbízotti Kabinet)