Nemzetközi konferenciának adott otthont az esztergomi vármúzeum lovagterme. A reneszánsz korszak témakörére épülő ülést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg.


A rendezvényen részt vett még Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastély- és Várprogram miniszteri biztosa, Varga Benedek, a Nemzeti Múzeum igazgatója, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője, Rezi Kató Gábor, az esztergomi vármúzeum vezetője, Romanek Etelka, a házigazda település polgármestere, illetve Horváth Szeder Gábor, az Esztergomi Járási Hivatal vezetője.


A megnyitót követően a két napos előadássorozaton prezentációt tartott többek között Sabine Frommel, a Sorbonne professzora, a Magyar Tudományos Akadémiától Szörényi László, a római Sapienza Egyetemről Sárközy Péter, Prokopp Mária művészettörténész, Wierdl Zsuzsanna restaurátor, és Vukov Konstantin építészettörténész is. Rajtuk kívül több külföldi egyetemről érkezett neves előadót hallgathattak meg még a résztvevők.

Fotó: Hamburger Kinga

(Kormánymegbízotti kabinet)