Közúti közlekedési baleset szituációs gyakorlatot tartott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányság az együttműködő társhatóságok, a Magyar Honvédség, a Katasztrófavédelem, az Országos Mentőszolgálat megyei szervezeteinek közreműködésével.

 

A látványos szimulációt az MH 25. Klapka György lövészdandár laktanya előtti úttesten, élethű körülmények között mutattak be a résztvevő hatóságok meghívott vendégeinek.

 

 


 

A feltételezés szerint az M1-es autópályán a Magyar Honvédség katonai konvojában közlekedő T72-es harckocsit szállító járműszerelvény és lőszert szállító katonai tehergépkocsi balesetet szenvedett.

 

 


A közös gyakorlat célja a megyében bekövetkező, a lakosságot kiemelten érintő balesetek felszámolásában résztvevő szervezetek irányításának és együttműködésének megteremtése, a krízis-helyzetek hatékony kezelése. Továbbá a szervezetek közötti gyorsabb információáramlás és a reagálási képesség erősítése.

 

 


A szimulált baleset során a szervezetek együttműködése példaértékű volt, a résztvevők azon dolgoztak, hogy a személyi sérülést elkerüljék és további vészhelyzet ne keletkezzen. A gyakorlat hűen szimulálta a valóságot, annak végeztével azt értékelték a szakemberek.

 


A szituációs gyakorlaton azt tapasztalhattuk, hogy a mentésben résztvevők valamennyien pontosan végezték a dolgukat és szakszerűen látták el a feladatot.

(Kormánymegbízotti Kabinet)