Negyedik alkalommal került megrendezésre a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban a Közfoglalkoztatási kiállítás, amelyen idén ötvenhat kiállító volt jelen.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntőjében rámutatott, hogy a közfoglalkoztatási mintaprogram a Belügyminisztériummal közös sikerük. Büszkék arra is, hogy megyéjükben a foglalkoztatásban részt vevők létszáma a kezdeti 3500 főhöz viszonyítva folyamatosan csökken, ez jelenleg 1711 fő.

Az ezen a területen tevékenykedők értéket teremtenek, részt vesznek a települések szebbé, rendezettebbé tételébe, de dolgoznak mezőgazdaságban és kézműves műhelyekben. Örömét fejezte ki Ete község sikeres pályázatával kapcsolatban, hiszen ennek eredményeképpen ott elektronikai hulladékbontót tudtak kialakítani a támogatási keretből. Hálásak valamennyi partnernek, elsősorban az önkormányzatoknak, az országos közfoglalkoztatóknak, civil szervezeteknek, és a kollégáiknak, illetve a foglalkoztatási területen dolgozó szakembereknek, hogy ilyen hatékonyan tudnak együttműködni. A kiállításon 40 önkormányzat, 11 országos közfoglalkoztató, és 5 civil szervezet dolgozói mutatták be eredményes, ötletes munkáikat.

A megnyitót követően szakmai fórumon vehettek részt a települések polgármesterei, jegyzői és a projektben résztvevő szakemberek.

A közfoglalkoztatás hatása Súr település életére címmel Sógorka Miklós polgármester tartott előadást, a közfoglalkoztatás hajléktalan mintaprogramban való tapasztalatait Monostori Éva, az Élettér Közösség- és Településfejlesztő Egyesület közösség-fejlesztője ismertette.

 

A Belügyminisztérium részéről a hallgatóságot a 2018. második félévében történő feladatokról, és a jövő évi programokról tájékoztatták.

(Kormánymegbízotti Kabinet)