Húsz dolgozó és egy önkéntes ápoló kapott főigazgatói dicséretet, illetve a Szent Borbála Kórház Gasztroenterológiai Osztálya is elismerésben részesült az Ápolók Nemzetközi Napján.

A hagyományoknak megfelelően átadták a Tiszteletbeli Ápolói díjat is, melyet ez évben Dr. Torma Gábor kapott.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal épületében megrendezett ünnepségen Dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház főigazgatója méltatta a díjazottakat.

Dr. Fodor János, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója személyes élményeiről beszámolva mondott köszönetet az ápolóknak, mint hangsúlyozta, ők azok, akikre mindig lehet számítani.

„Minden tatai, és tatai kistérségben élő ember köszönettel tartozik azért az áldozatos munkáért, amellyel az ápolók a szenvedő emberek mellett társként állnak, és a legnagyobb tudásukkal, szeretetükkel gondoskodnak róluk” – fogalmazott Michl József, Tata polgármestere.

Bencsik János köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az ápolók „bajtársai” a kiszolgáltatott, nagy nehézségben lévő betegeknek. Az országgyűlési képviselő hozzátette: az ápolók különleges szolgálatot végeznek, hiszen nehéz helyzetekben is „becsületesen végzik hivatásukat, és sosem adják fel”.

(Kormánymegbízotti Kabinet)