A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Hatósági és Oktatási Osztálya a 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendeletben foglalt előírásoknak eleget téve elvégezte a 2018. évi tavaszi érettségi vizsgával kapcsolatos feladatait, fogadta a tanulói jogviszonnyal már nem rendelkezők középszintű vizsgajelentkezéseit, illetve megszervezte minden jelentkező részére az emelt szintű érettségi vizsgákat.

Középszintű vizsgák

A 20 megyei középfokú intézményben (33 telephely) 91 vizsgabizottság működött, melybe összesen 3018 fő jelentkezett. A kormányhivatalhoz 99 fő nyújtott be vizsgajelentkezést közép- és emelt szinten, akiket egy vizsgabizottságba szerveztünk (2 fő jelentkezését töröltük, 4 jelentkezést elutasítottunk), így összesen 89 vizsgabizottság működött a megyében. 2018. május 4. volt az első, május 28. az utolsó középszintű írásbeli vizsganap, a középszintű szóbeli vizsgaidőszak 2018. június 18-től június 30-ig tartott.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal mellett működő érettségi vizsgabizottság Je lentkezések A 2018. évi tavaszi vizsgaidőszakban 95 fő vizsgázóból a a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalnál középszintű beosztott vizsgázók:

(A beszámoló teljes szövege a jobb oldalon található Kapcsolódó anyagok alól PDF-formátumban letölthető.)

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)