A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkatársai a 2019-ben is megtartották a Kincset ér és Mesegészség egészségnevelési prevenciós programjukat óvodás gyermekek, általános és középiskolások részére. Ezeknek a sorozatoknak a megvalósításában a komáromi és tatabányai intézményekkel működtünk együtt

A nagyobb gyermekeknek a szenvedélybetegség, drog, szexuális úton terjedő betegségek, tetoválás, piercing, szolárium, kozmetikumok veszélyeiről, dohányzás, alkohol, valamint az egészséges táplálkozás témakörökben tartottak előadásokat kollégáink.


Az óvodások a Mesegészség - „Egészségnevelés mesével az óvodákban” címmel tartott prevenciós alkalmakon a test felépítéséről és működéséről, a személyi higiéné, helyes fogmosás, helyes kézmosás oktatása, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatban kaptak játékos úton hasznos információkat.


A rendezvények keretein belül jelentős hangsúlyt kapott a lelki egészség is, ahol az elfogadásról, a lélekről, a szeretetről beszélgettek, valamint számos játékot játszottak, amelyeknek célja a személyiségfejlesztés és a közösségformálás volt. Bátran mondhatjuk, hogy az eseménysorozat igazi élményt nyújtott minden résztvevő számára. Reméljük 2020-ban is lesznek partnerintézmények a program folytatására. Ezúton kívánunk Ügyfeleinknek és Partnereinknek testi és lelki jó egészséget az új esztendőre!

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)