Szomód Község Önkormányzata a KDOP-4.2.2-11-2011-0003 projekt keretében, az Európai Unió támogatásával kerékpárutat létesített Szomód és Tata között. A 2013 augusztusában indult a bruttó 66 millió forintos beruházás, melynek során 795 méternyi út épül, amelyhez Szomód önkormányzata 13 milliós önerőt biztosított.

Az ünnepélyes átadás időpontja: 2013. november 07.  14. óra volt, helyszíne Szomód, Akácfa és Tatai utcák kereszteződése. Az ünnepségen beszédet mondott Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, Michl József, Tata város polgármestere, Cellár József, Szomód község polgármestere is.

 

Augusztus elején kezdődtek a munkálatok és várhatóan október végétől már kétkeréken közlekedhetnek a helybeliek egészen a tatai vasútállomásig. Ottjártunkkor az út nyomvonalán végig zajlottak a földmunkák, sok helyen az aszfaltcsík alapjai is elkészültek.

 

Cellár József, a település polgármestere arról számolt be, hogy a faluban élőknek hosszú évtizedes vágya válhat valóra. Ez a létesítmény a kerékpárosok, a gyalogosok és az autóval közlekedők biztonságát egyaránt szolgálja.

 

Az útépítéssel egy időben az elöregedett vízvezeték egy szakaszát is kicserélik. Emellett úgynevezett kerékpártámaszokat készítenek egyebek mellett az iskolánál és az óvodánál.

(Kormánymegbízotti Kabinet)