Idén is megrendezte évértékelő és évindító értekezletét a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tanácskozáson Szunyog Zoltán igazgató, tűzoltó ezredes a 2019. évi tevékenységeket értékelte és meghatározta a 2020. évi célokat.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának képviseletében Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos főfelügyelő gratulált az országos versenyeken elért kimagasló eredményekhez. Megköszönte az ehhez szükséges felkészítést és az embertársakért végzett mindennapi áldozatos munkát. Kiemelte a társszervek szerepét is, hiszen – mint fogalmazott – „csak együttműködéssel tudunk hatékonyak lenni”.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is azt a példamutató összefogást emelte ki, amely megyénket jellemzi, ugyanis csak összekapaszkodva, közös munkával tudunk jó eredményt elérni – mondta. Hangsúlyozta továbbá az önkéntes egyesületek fontosságát is, amelyekből térségünkben 36 működik. A kormánymegbízott az értekezleten Csordás János tűzoltó alezredesnek díjat adott át kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a katasztrófavédők tartják magukat a megye szlogenjéhez: „tartósan az élvonalban”. Ehhez kapcsolódóan gratulált a tavalyi eredményekhez és bizakodással tekintett a 2020. évi feladatokra is.

(Kormánymegbízotti Kabinet)