A megyei Építész Kamara és a Kereskedelmi és Iparkamara is rendezvényre invitálta mind a tagjait, mind az érdeklődőket. Örömteli, hogy a kamarák fontosnak tartják a szoros kapcsolattartást a kormányhivatallal, a szakterületük vonatkozásában a munkatársakkal, hiszen így tud igazán jó együttműködés megvalósulni, elősegítve megyénk értékeinek gyarapodását és jó gazdasági helyzetének megőrzését.

Vállalkozásoknak szervezett konzultációt a KEMKIK

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével második alkalommal szervezett konzultációt a vállalkozások részére az EU-s költségvetési ciklusok gazdaságfejlesztési forrásainak felhasználási lehetőségeiről.Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke köszöntőjében elmondta, azért fontosak a kis- és középvállalkozások, mert ők adják a magyar gazdaság gerincét. A foglalkoztatásban is meghatározó szerepet töltenek be, náluk dolgozik a magyar munkavállalók hetven százaléka.

Dobos Balázs, gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár kifejtette, hogy az eddigi uniós programozási időszakok közül a következő hét évben állhat Magyarország rendelkezésére a legnagyobb forrás, több mint 50 milliárd euró, ez meghaladja a 800 milliárd forintot. Ennek 30 százalékát gazdaságfejlesztésre és innovációra, a magyarországi vállalkozások versenyképességének növelésére fordíthatjuk – közölte.

Dr. Nagy Ádám iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkár kiemelkedően fontosnak tartja a kis- és középvállalkozások támogatását. Ezért is preferálja az ilyen kezdeményezéseket, ahol a pályázók meg tudják osztani tapasztalataikat és kérdéseikkel hozzá is tudnak járulni ahhoz, hogy az új pályázatok még kedvezőbbek, pontosabbak és érthetőbbek legyenek.

A kormány ebben a megváltozott helyzetben is dinamizálni tudta a magyar gazdaságot és segítséget nyújtott a hazai vállalkozásoknak – mondta Dr. Kancz Csaba. A kormánymegbízott hozzátette: remélem, a következő programozási időszakban a kis- és középvállalkozások sikeresen tudnak pályázni, tovább erősítve megyénk gazdaságát.

Tisztújító taggyűlést tartott a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara

Az Építész Kamara tisztújító taggyűlést tartott Tatabányán. A rendezvényen Markos Anikó elnök a 2019. évi tevékenységekről szóló beszámolója után röviden visszatekintett az elmúlt négy esztendőre, majd Takács Zsuzsanna titkár a 2019. évi költségvetésről és a 2020. évi pénzügyi tervről tájékoztatta a megjelenteket. Ezután a Felügyelő Bizottság és az Etikai- Fegyelmi Bizottság beszámolója következett.

A Tagfelvételi és Minősítő Szakértő Testület elnöke is megtartotta előadását, majd sor került a Kamara alapszabályának módosítására, végezetül a Választási Jelölő Bizottság elnökének közreműködésével megválasztották a tisztségviselőket. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

(Kormánymegbízotti Kabinet)