Ünnepélyes keretek között adták át a Komáromi Járási Hivatal által rendezett Jótékonysági Gálán befolyt összeget május 14-én a városban.

2019. január 25-én a gálát immáron hatodik alkalommal rendezték meg, a Monostori Erődben. Az összegyűlt felajánlás minden évben a járás területén lévő oktatási-nevelési intézmények egyikéhez kerül. Az összefogás eredménye idén 1.610.930 forint, melyet a Komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyert el.

Az átadón Molnárné Dr. Taár Izabella hivatalvezető köszöntötte a meghívott vendégeket, majd reményét fejezte ki, hogy a felajánlásokkal olyan örömöt szerzünk a gyermekeknek, amelyet ők adnak nekünk a mindennapokban.

Komáromnak kedvezett a szerencse – kezdte beszédét Dr. Molnár Attila, aki fontosnak tartja a közintézmények rendezését, melynek érdekében több óvodánál, iskolánál zajlanak jelenleg is fejlesztések. A polgármester nemes felajánlással zárta köszöntőjét, elmondta, hogy a befolyt összeget megduplázva támogatja az intézményt.

Dr. Veres András, a győri egyházmegye püspöke az intézmény fenntartó képviselőjeként, igazi szeretetünnepként jellemezte az alkalmat és megköszönte a közreműködőknek azt a lelkes mozgalmat, amely lehetővé tette azt, hogy a mai napon jót tehetünk az erre rászorulókkal. Bejelentette, hogy már a tervezőasztalon van egy új óvoda építése, amit reményei szerint egy-két év múlva kisgyermekek lepnek majd el.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott az óvodások, dajkák, pedagógusok köszöntésével kezdte meg beszédét, majd hangsúlyozta a hivatalvezető asszony munkáját az immáron hagyománnyá vált jótékonysági est megrendezését illetően. Az alkalom évről-évre egyre nagyobb sikerrel tudja megszólítani a segíteni akaró állampolgártársainkat, melynek eredményeképpen idén is a megfelelő helyre érkezik az adomány, segítve ezzel az óvoda fejlesztését – tette hozzá.

„Öröm van. Ünnep van. Ajándék van” – hangsúlyozta Czunyiné Dr. Bertalan Judit, aki a gyermekekhez szólva mesélte el a jelen találkozás boldogságának okát. Az országgyűlési képviselő fontosnak tartja, hogy a jószándékú emberek szeretetétből befolyt összegnek olyanok legyenek az örvendői, akik valóban képesek örülni.

(Kormánymegbízotti Kabinet)