Duo Day – Neked munka, nekem álom című projekt keretében több dolgozni vágyó fogyatékos, valamint megváltozott munkaképességű embernek teljesült a vágya. Komárom-Esztergom megyéből a több mint húsz jelentkező közül választották ki azt a tizenegyet, akiknek lehetőségük volt kipróbálni azt a munkakört, amit mindig is szívesen végeztek volna.

Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője, illetve Popovics Réka, a Munkaerőpiacon Maradásért Egyesület szakmai vezetője a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban.


Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott tájékoztatójában úgy fogalmazott, egy nagyon fontos kezdeményezés mögé sikerült felsorakoztatni több szervezetet is, hiszen a fogyatékossággal élő embertársaink segítéséről szól ez a nap. – Betekintést kaphatnak most egy-egy helyen, milyen munkafolyamatok zajlanak, és bizonyíthatják rátermettségüket a résztvevők – emelte ki. –  Manapság, a megnövekedett munkaerő szükséglet miatt nagy hangsúlyt fektet a kormányzat a képzésekre, és arra, hogy egy-egy tanfolyam az elsődleges munkaerő-piaci szükségleteknek feleljen meg. Fontos cél mind a munkáltatók, mind a társadalom érzékenyítése a hátrányos helyzetű csoportok iránt.

Emellett a kormányzat kiemelt célja a további foglalkoztatás bővítése, a foglalkoztatás központú rehabilitáció megvalósítása. Örömteli az is, hogy a jövőben a kormányhivatalban is dolgoznak majd megváltozott munkaképességű kollégák – tette hozzá dr. Kancz Csaba.

Popovics Réka beszédében beszámolt arról, hogy a megkeresett munkáltatók az első hívó szóra nyitottak voltak, és csatlakoztak a kezdeményezéshez.  A jelentkezők kipróbálhatták magukat többek között színházi jegyszedőként, szerkesztőként, lóápolóként, kutyakiképzőként, műkörmösként, fodrászként.

Fotók: Hamburger Kinga

Popovics Réka elmondta, csaknem százharminc álmot „bíztak” rájuk abban a hat megyében, ahol egyesületük valósítja meg ezt a programot, Komárom-Esztergom megye pedig az első helyszín, ahol a projekt elindult.
A nyílt nap végeztével az érintettek és kísérőik a kampányban közreműködő helyszínek valamelyikére mentek.

(Kormánymegbízotti kabinet)