A megyei kormányhivatalok integritás tanácsadói részére szervezett műhelymunkát a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal.

A szakmai nap célja, hogy segítse a tanácsadókat az integritás, integritásirányítási rendszer fejlesztésével, kialakításával kapcsolatban.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott örömét fejezte ki, hogy sokan fogadták el a meghívást a rendezvényre, mely jól mutatja az igényt az együtt gondolkodásra, a jó gyakorlatok, tapasztalatok megosztására, mellyel egymás munkáját segíthetik a tanácsadók. Közös a cél, hiszen integritás tanácsadóként feladatuk a szemléletformálás, a személyi és szervezeti integritás erősítése, hozzájárulva ezzel egy olyan szervezet kialakításához, melynek működése átlátható, szilárd értékrendje van, és ezek mentén működik.

A programon az Alkotmányvédelmi Hivatal, Veszprém, Fejér, és Pest Megyei Kormányhivatal munkatársai tartottak előadást, ahol szó esett a kormányhivatalok és az Alkotmányvédelmi Hivatal kapcsolatáról, az integritásirányítási rendszerről, integritást sértő esetekről, valamint a bejelentések fogadásáról, kivizsgálásról.

Az előadások során intenzív párbeszéd alakult ki, ahol a jelenlévőknek lehetőségük nyílt megosztani a szervezetüknél előforduló integritással kapcsolatos esettípusokat, felmerülő problémákat, dilemmákat is, így a találkozó hasznos információkat közvetített a résztvevők felé.

(Kormánymegbízotti Kabinet)