A III. Betlehemi jászolkiállításnak adott otthont a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, mely már hagyománnyá vált, és alkalmat adott az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására is.

 

Bízunk benne, hogy a kiállítás módot ad arra, hogy egy kicsit megállítsa ügyfeleinket, kollégáinkat, és mindenki elgondolkozzon azon, hogy mit is jelent a karácsony, mit is jelent az adventi időszak.

Ebben az esztendőben is nagyon színvonalas, szép munkák érkeztek, mindenféle technika és anyag kipróbálásával, mely alkotásokat december 22-ig tudják megtekinteni, és a szavazatokat leadni.

Bereznai Csaba visszaemlékezve elmondta, hogy - egy közös családi mézeskalács jászol készítése adta az ötletet a kezdeményezés elindításához, hogy bármely más anyagból és technikával elkészíthetőek, megmutathatóak ezek a művek, melynek a Kormányhivatal adta meg a helyet és az alkalmat arra, hogy egy jó ügy érdekében, advent idején, betlehemet készíthetnek a családok akár maguknak, akár szeretetteiknek, vagy olyan közösségeknek, ahol nincs meg az a családi háttér mint egy otthonban. Idén is nagyon sok, 35 pályamű érkezett, melyeket különböző anyagokkal, technikákkal készítettek, de mindegyik betlehemben benne van a szeretet. Bátorított mindenkit, hogy aki teheti, szeretteivel, családjával készítsen betlehemet olyan közösségek, családok számára, kiknek erre nincsen lehetősége.

Gedő Attila címzetes esperes, plébános úr kiemelte kereszténységünk értékét, mely segít bennünket, segíti a megbocsájtást és a szeretet gyakorlását. Az adventi idő is egy ilyen időszak a keresztény ember életében, amikor rendezni kell dolgainkat, be kell látnunk hibáinkat, ahol egy kicsit elcsendesedünk és magunkba nézünk.  


Az Árpádházi Szent Margit Katolikus Iskolából Rodé Klára és Rodé Sára hangszeres előadása, valamint Amer Benedek által elmondott vers tette meghitté és emlékezetessé a kiállítást.


A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház facebook oldalán is megtalálhatók ezen pályaművek, ahol szintén lehet szavazni. A helyszínen kihelyezett ládába is bedobhatóak a javaslatok.

(Fotó. Bendik Zsuzsanna)

(Kormánymegbízotti Kabinet)