Bűn- és baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, áldozatsegítési témákat dolgoztak fel azon az öt alkalomból álló Idősek Akadémiája című előadássorozaton, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baleset-megelőzési Bizottság közösen szervezett a Kormányhivatal épületében. A programot az Idősek Világnapján, október elsején zártuk le.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az előadásokon ilyen szép számmal vettek részt a szépkorúak. Fontos, hogy odafigyeljünk az idősebb korosztály tagjaira, hiszen kiszolgáltatottabbak a rájuk leselkedő veszélyek kapcsán. Szerencsére évről-évre egyre kevesebb a bűncselekmény, megyénkben is látványosan csökken ezek száma – hangsúlyozta Dr. Kancz Csaba. A nyugdíjas korosztály tagjai ma már nagy biztonsággal használják a technikai eszközöket, telefonokat is. Ez is segítséget adhat, hogy tovább növeljük a vagyoni biztonságot.

Milus Gábor kapitány-helyettes is köszöntötte a megjelenteket, beszédében arra mutatott rá, hogy a rendőrség a lakossággal együttműködve komoly sikereket érhet el a bűncselekmények felderítése terén, de ennél hangsúlyosabb a bűnmegelőzés fontossága.

Az öt alkalmas előadássorozaton a Rendőr-főkapitányság és aKormányhivatal szakemberei tartottak előadásokat a résztvevőknek a trükkös lopások elkerüléséről és a vagyonvédelem lehetőségeiről, szóba kerültek az árubemutatók és az internetes vásárlások veszélyei, az áldozatsegítési támogatások és baleset-megelőzési felhívások is. Az akadémián a nyugdíjasok gyakorlati ismeretekkel gazdagodtak, vagyonvédelmi eszközöket próbáltak ki, és megosztották egymás közt a jól bevált bűnmegelőzési gyakorlataikat is.

A rendezvény végén az akadémia résztvevőit „hallgatói” oklevéllel és ajándékcsomaggal lepték meg a szervezők.

(Kormánymegbízotti Kabinet)