Az Országos Haditorna Verseny részeként a „Monostori Erő(d) Próba” elnevezésű honvédelmi ifjúsági versenyen vehettek részt Komárom-Esztergom megye általános és középiskolák diákjai.

A stílszerűen a komáromi Monostori Erődben megrendezett versenyen 29 csapat vett részt. A megnyitót követően kézigránátdobásban, lövészetben, mátrixfutásban, 4x400 méteres fegyveres váltófutásban, sebesültszállításban, gépjárműtolásban, valamint katonai akadálypályán mérhették össze tudásukat.

Az elméleti feladatok közt hadtörténelmi, tereptani és elsősegély nyújtási ismereteikről adtak számot a diákok.

Molnárné dr. Taár Izabella járási hivatalvezető, a Komáromi Járás Helyi Védelmi Bizottságának elnöke értékelte a versenyt. Kiemelte a tanárok felkészítő munkáját, majd köszönetet mondott minden résztvevőnek és támogatónak.

Az összes versenyző nem csak a jó hangulatú verseny emlékével, hanem különféle ajándékokkal távozhatott, köszönet ezért a több szervezet által biztosított támogatásoknak és különdíjaknak.

A verseny szervezésében és lebonyolításában a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület, a Monostori Erőd Nonprofit Kft., a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Megyei Védelmi Bizottság titkársága vett részt.

A honvédelmi versenyen az alábbi kiemelkedő helyezések születtek, amelyekhez külön gratulálunk!

 

Általános iskolai kategória:

I. helyezett: Szent István Általános Iskola, Baj

II. helyezett: Petőfi Sándor Általános Iskola, Kisbér

III. helyezett: Szentpéteri Általános Iskola (Szlovákia)

Középiskolai kategória:

I. helyezett: Árpád Gimnázium, Tatabánya

II. helyezett: Bláthy Ottó Szakgimnázium és Szakközépiskola, Tata

III. helyezett: Árpád-Házi Szent Erzsébet Gimnázium, Esztergom

A kapcsolódó galéria ide kattintva elérhető...

(Megyei Védelmi Bizottság, Kormánymegbízotti Kabinet)