Második alkalommal rendezték meg a Duna gátjain azt a futóversenyt, amellyel a Komárom Megyei Kormányhivatal a 2013-as árvízi védekezés hősei előtt tiszteleg.

A "Miénk a gát!" II. Nemzetközi Komáromi Gátfutás 2019. elnevezésű versenyt június első péntekén tartották a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkárságának közös szervezésében.

A gátakon szervezett futással a 2013. évi, történelmi dunai árvízről emlékeztek meg. Az akkori veszélyhelyzet rendkívüli kooperációt igényelt a védekezésben résztvevő szervezetektől és önkéntesektől. Ez a sikeres együttműködés barátságokat épített a folyó mindkét oldalán élők közt, így született meg a rendezvény ötlete is.

Az idei megmérettetésen 215 fő képviselt 25 szervet. Az induló szervezetek között szerepeltek a vízügyi igazgatóságok, több megyéből a Védelmi Bizottságok Titkársága, Katasztrófavédelmi Igazgatóságok, Vámigazgatóság, Vöröskereszt, mentőszervezetek, Rendőr-főkapitányság, iskolák diákjai Komáromból és Észak-Komáromból, környékbeli önkormányzatok, katonai szervezetek és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal. A legfiatalabb nevező egy 9 éves tanuló volt a Koppánymonostori Általános Iskolából.

A gáton 3 távolságon mérkőzhettek meg az indulók, a távokat 2013-as árvíz áradásához igazították: a tetőzésnek megfelelő 8,45 km-en, illetőleg ennek a távnak dupláján, valamint felén.

A verseny végén Farkas Gábor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Bakos Sándor, alezredes, Védelmi Bizottság titkára és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott adta át a díjakat. Mint kiemelték: minden résztvevő nyertes, mert a szép, bajtársias küzdelem és együttműködés emlékével térhetnek haza.

A részletes eredmények megtalálhatóak itt: https://ttt-tata.hu/Rendezv/Mienkagat/

 

 

 

(Kormánymegbízotti Kabinet)