Erőd(d) próbát rendeztek a komáromi Monostori erődben a Komárom-Esztergom megyei iskolák részvételével.

A honvédelmi versenyen húsz középiskolás és hét általános iskolás csapat mérte össze tudását és a határ-menti együttműködés keretében Felvidékről, az Észak-Komáromi Járásból is érkezett egy általános iskolai csapat.

Az eredményhirdetésen a versenyzőket köszöntve Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott kiemelte: büszkék vagyunk arra, hogy évek óta nagy az érdeklődés a katonai, katasztrófavédelmi verseny iránt. Örömteli, hogy a tanórákon, iskolai programokon kívül igény van ilyen jellegű megmérettetésekre, ahol a logikai és elméleti tudás mellett fizikai erejüket is összemérhetik a fiatalok. A diákok mellett fontos szerep hárul a felkészítő tanárokra, akik a tanórák mellett figyelmet szentelnek a tanulókra és nemcsak elkísérik, de lelkesítik is őket a versenyen.

Az erőpróbát a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság szervezte, a versenyszámok között tereptan és térképismeret, kézigránátdobás, lövészet, mátrix futás, fegyveres váltófutás, sebesültszállítás és kocsi tolás is szerepelt, de volt honvédelmi totó és katonai akadálypálya is.

A csapatokat Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott a Védelmi Bizottság tagjaival, Molnár Attila polgármesterrel, Molnáré Dr. Taár Izabellával, a Komáromi Járási Hivatal vezetőjével együtt díjazták. A focilabda mellett ajándék-csomag, kupa és érem is járt a résztvevőknek. Különdíjakat adott át a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, az MH 25. Klapka György Lövészdandár és a Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda.

Köszönet a versenyzőknek, a felkészítőknek és az erőpróba lebonyolításában résztvevő szervezeteknek: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkársága, MH 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület, MH 25. Klapka György Lövészdandár, Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály és a Monostori Erőd Nonprofit Kft., Országos Mentőszolgálat Komárom-Esztergom Megyei Szervezete.

(Kormánymegbízotti Kabinet)