A Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága, a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal szakmai párbeszédet tartott a Településképi Arculati Kézikönyv és a településképi rendelet elkészítésével kapcsolatos tapasztalatokról.

Markos Anikó a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara elnöke a kamara véleményét osztotta meg a kézikönyvvel kapcsolatban.

Faragóné Godó Mária a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Állami Főépítésze a településekkel történt folyamatos egyeztetésekről szólt néhány gondolatot, megosztotta tapasztalatait a településképi rendeletek elkészítéséről, valamint köszönetet mondott a főépítészeknek és építészeknek a településképi arculati kézikönyvek és rendeletek elkészítésében nyújtott együttműködéséért.

Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár a tervezők, a kamara és a főépítészi kabinet munkáját emelte ki. Hangsúlyozta: Komárom-Esztergom megye élen jár a településképi és arculati kézikönyvek készítésében, országosan is a legszebb és szakmailag legjobb kiadványok a megyéből kerültek ki.

A programot kötetlen beszélgetés követte, a kérdésekre Kolossa József az államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztályvezetője válaszolt. A kialakult szakmai párbeszéd során a tervezők és az előadók is megosztották tapasztalataikat a településképi szabályozással kapcsolatban, javaslatokat tettek továbbfejlesztésének érdekében.

(Kormánymegbízotti Kabinet)