Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Becket Szent Tamás – canterbury érsek, vértanú – emlékére tartott esztergomi ünnepséget, amelyen hagyományosan az anglikán egyház és a magyar történelmi egyházak képviselőin túl nemzetközi, országos és helyi vezetők is megjelentek.

Az esemény – ahogy minden évben, úgy most is – a Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület, valamint a Rudnay Sándor Alapítvány szervezésében valósult meg.

A megemlékezésen a Becket Szent Tamásról elnevezett kápolnánál tartottak ökumenikus istentiszteletet, majd a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Lovagtermében folytatódott az emlékülés, ahol Kiss-Rigó László püspök köszöntötte a megjelenteket, valamint a keresztény gyökerek és az európai identitás fontosságát emelte ki.

A program Käfer István irodalomtörténész, bibliográfus előadásával folytatódott, majd Szalay-Bobrovinczky Vince helyettes államtitkár beszélt a kereszténység és a civil szféra aktuális és jövőbenikapcsolatáról. Zárszóként Hernádi Ádám Esztergom város polgármestere szólalt fel.

(Kormánymegbízotti Kabinet)