A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal V. alkalommal adott otthont a „Betlehemi jászol” kiállításnak, valamint alkalmat a hivatal adventi koszorúján lévő első gyertya meggyújtására.

A program lényege, hogy a karácsony előtti időszakban minél több család, gyermek és kisközösség együtt készüljön míves alkotások készítésével, amivel fantáziájuk, a felhasznált anyagok, az elképzeléseik színességét megmutatva ráhangolódnak az ünnepre.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszönetét fejezte a Majki Népfőiskolai Társaságnak, valamit Bereznai Csaba alpolgármesternek, hogy kezdeményezésükkel otthont adhatnak az alkotások bemutatására és évről évre megtöltik a hivatal auláját. Jó alkalom ez arra, hogy kicsit megálljunk, elcsendesedjünk, átgondoljuk, hogy mi az, ami igazából értékes és fontos. Örömteli a sok alkotás, és mint minden esztendőben, most is nagyon színvonalas, szép munkák érkeztek, sokféle módszer és anyag kipróbálásával.

Bereznai Csaba egy családi emléket idézett fel, mely a kezdeményezés elindulásához vezetett. Ekkor fogalmazódott meg a gondolat, hogy hirdessen az egyesület egy olyan pályázatot, ahol akár otthon a család  összeülve, akár az óvodákban, iskolákban együtt leülve készüljenek olyan alkotások, ami maguk, vagy mások örömére szolgál. Ezek az együttlétek jó alkalmak arra, hogy szeretetünkkel közelebb kerüljünk másokhoz.

Gedő Attila címzetes esperes, plébános az időre, mint legértékesebb ajándékra hívta fel a figyelmet, különösen most az elkövetkező időszakban így advent idején. Ilyenkor elcsendesedünk, elrendezzük dolgainkat, belátjuk hibáinkat és magunkba nézünk. Megvizsgáljuk, mit jelent az emberi kapcsolat, mi hozza meg az igazi ünnepet ahhoz, hogy az tartós és maradandó legyen.

Az Árpádházi Szent Margit Katolikus Iskola diákjai hangszeres és verses előadása tette meghitté és emlékezetessé a kiállítás megnyitóját.

A pályaművek darab számát illetően tavaly 35, idén 38 darab mű érkezett. A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház facebook oldalán is megtalálhatók lesznek az alkotások, ahol szintén lehet szavazni, valamint a helyszínen kihelyezett ládába is bedobhatóak a voksok 2019. január 3-ig.

(Kormánymegbízotti Kabinet)