A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal aulája ismét újabb kiállításnak ad otthont.

Ezúttal Ignát Lívia Olimpia és alkotótársai – Vida Lászlóné, Varga Olga, Puxler Maya, és Kimanné Rakancza Erzsébet – „Régi papír - új formák” című papírból készített dísztárgyak tárlatát lehet megtekinteni.

A kiállítást dr. Vida Dóra, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg. Dr. Vida Dóra úgy fogalmazott, az alkotók - akik közül többen megváltozott munkaképességűek - keresték meg a kormányhivatalt azzal a szándékkal, hogy bemutathassák, különböző technikákkal milyen csodákra is képesek egyszerű alapanyagokból.

A dekorációk egyébként újrahasznosított alapanyagból készültek, a kész termékek ékesítéséhez pedig használnak még többek között szövetet, szalvétákat, gyöngyöket.

A kormányhivatalba hivatalos ügyeiket jönnek intézni az emberek, de így lehetőségük nyílik arra is, hogy ezeket a csodálatos, egyedi műveket megtekintsék.

Ignát Olimpia Lívia köszöntőjében megjegyezte, a kiállítás távlati célja az, hogy ebből a hobbiból szakma alakuljon ki, aminek megfelelő képzési hátteret is teremthetnének a jövőben.

Fotók: Hamburger Kinga

(Kormánymegbízotti kabinet)