Az Idősek Világnapja alkalmából közös sajtótájékoztatót tartott Farkas Gábor dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban.

A megyei rendőr-főkapitány az eseményen elmondta: 2010-hez képest harmadára csökkent a bűncselekmények száma Komárom-Esztergomban. Farkas Gábor hozzátette: a bűnt mindig jobb megelőzni, mint kinyomozni. Végezetül megköszönte az idősek sok éven át tartó gondoskodó munkáját is.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal szoros együttműködésének köszönhetően szeptember 3. és október 1. között nagy sikerrel zajlott le az „Idősek Akadémiája” rendezvénysorozat, amelynek célja az áldozatsegítés, a bűn- és baleset-megelőzés volt.

Az akadémia záró alkalmán Dr. Kancz Csaba elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartja ezeket a rendezvényeket, ahol idősebb embertársaink megismerhetik, hogyan kerülhetik el a rájuk leselkedő esetleges veszélyeket. Az együttműködés a tervek szerint a következő években is folytatódik és hasonló előadásokra és segítségre számíthatnak a résztvevők a közlekedés, az internet és biztonságos életvitel témakörökben – tájékoztatott a kormánymegbízott.

Szintén a világnap alkalmából Kisbéren, a Wass Albert Művelődési Házban alakult meg a Megyei Idősügyi Tanács.

Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere elmondta: több mint 100 nyugdíjas szervezetet kerestek meg a megye egész területéről, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek abban, hogy megalakulhasson az Idősügyi Tanács.

Őt követte Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, aki kihangsúlyozta: tiszteletadás, hála és köszönet jár az időseknek, hiszen az ő bölcsességük építette térségünket, amit nekünk meg kell őriznünk sőt, tovább kell építenünk. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: stabil családok nélkül nincs stabil nemzet sem. Ezt a kormány is tudja, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyugdíjasok minél könnyebben és jobb körülmények között élhessenek, minél hosszabb ideig részesei lehessenek családjaik életének, amelynek köszönhetően egyre erősebb nemzet épülhet.


A Megyei Idősügyi Tanács a jövőben az időskorúak érdekeinek képviseletét látja majd el.

A rendezvény további képei a galériában megtekinthető.

(Kormánymegbízotti Kabinet)