A Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság tagjainak, helyi bizottságok elnökeinek és az érintett települések polgármestereinek tartottak - a következő időszakban esetlegesen bekövetkező - ár- és belvíz elleni felkészítést.

Az ülésen részt vett Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Szunyog Zoltán, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Németh József, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője is.


 

Bakos Sándor bizottsági titkár köszöntötte a megjelenteket, majd az ülés megnyitásaként a védelmi igazgatásban résztvevő szakemberekhez szólva az elméleti és gyakorlati felkészítés fontosságát hangsúlyozta Dr. Kancz Csaba.

 

 

A kormánymegbízott felhívta a figyelmet arra, hogy biztonságunk megőrzése, az időjárás okozta kihívások komoly feladatok elé állítanak, melyhez kérte a jelenlévő szervek közreműködését. A védekezés időszakában a hatékony feladatellátás gyors információ-áramlással, és aktív együttműködéssel érhető el.

 

 

Az ülésen az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai az elmúlt időszak veszélyhelyzeteinek kezeléséről, az ár- és belvízi védekezés aktuális feladatairól, a térség védelmének sajátosságairól tartottak előadást.

 

 

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és rendőr-főkapitányság illetékes szakemberei a vészhelyzetben fellépő lakosságvédelmi feladatokra hívták fel a figyelmet. Az előadások sora a meglévő vízkár-elhárítási tervek felülvizsgálatával zárult.

 

(Kormánymegbízotti Kabinet)