Az idén 13. alkalommal rendezték meg a COOP Rallyt, melynek helyszíne a Gyermelyi Zrt. volt.

A magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító rendezvény fővédnökségét Dr. Nagy István agrárminiszter vállalta el.

A megnyitón részt vett Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, Dr. Völner Pál parlamenti államtitkár, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, Farkas Gábor megyei rendőr-főkapitány, Kókai Rita polgármester asszony, Tóth Béla, a Gyermely Zrt. elnök-igazgatója, és Pekó László a COOP Hungary Zrt. igazgatója.

A résztvevőket Kókai Rita polgármester asszony köszöntötte, kiemelve, hogy a település számára milyen nagy megtiszteltetés, hogy innen indul ez a nagyszabású verseny.

Pekó László, a COOP Hungary Zrt. igazgatója elmondta, hogy a rally célja, a magyar élelmiszerek népszerűsítése és a partnerek tevékenységének megismerése, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy felhívják a figyelmet az ország élelmiszeriparának ma is élő értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének fontosságára. Tóth Béla elnök-igazgató arra emlékeztetett, hogy 55 év kemény munkája kellett ahhoz, a teljesen magyar tulajdonú táraság versenyképes, minőségi árukat gyártson.

Kulcsár Krisztián kiemelte, hogy több mint húsz éve ápol nagyon jó kapcsolatot az olimpiai mozgalom a CO-OP-pal. A versenyen a MOB is képviselteti magát, Szabó Gabriella, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó is erősíti a csapatukat.

Dr. Völner Pál mindkét cég társadalmi szerepvállalását emelte ki, hiszen nem a lakosságtól elszakadva, hanem a közösségbe beágyazva aktívan végzi tevékenységét, mely példaértékű. A kommunikáció jelentőségét és szerepét is hangsúlyozta, hiszen nem elég jó terméket gyártani, annak hírét is kell vinni.

Dr. Feldman Zsolt elmondta, hogy az agrártárca büszke arra, hogy ilyen partnerei vannak a minőségi magyar élelmiszer-termelés területén. Kiemelte, hogy a kormány érdekelt abban, hogy tovább erősödjön a bizalmi kapcsolat a vásárlók és a magyar élelmiszeripar között, majd rámutatott, hogy 2014 óta körülbelül 230 milliárd forint támogatást ítéltek meg az ágazat fejlesztésére.

Az eseményen Pekó László oklevelet nyújtott át Tóth Bélának, a 20 éve tartó eredményes és sikeres együttműködésük emlékére, majd a napokban átvett Érték és Minőség Nagydíjat is megosztotta a gyermelyiekkel.

Az ünnepélyes megnyitó után elrajtolt a verseny, majd megtekinthetőek voltak azok a nagyszerű fejlesztések, melyeket az elmúlt időszakban Magyarország egyik leginnovatívabb élelmiszeripari társasága végrehajtott.

(Kormánymegbízotti Kabinet)