Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

Dr. Kancz Csaba

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 4. 15:07

A parlagfű allergiáról

Az Észak-Amerikából származó ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) mára hazánk egyik legelterjedtebb gyomnövényévé vált. Erőteljes növekedésű, akár 2 méter magasra is megnőhet. A kezdetben zöldes virágok a pollenszemek érésével élénksárgává válnak. A parlagfű tömeges pollenszórása hazánkban jellemzően július végén kezdődik, bár esetenként már júniusban is lehet virágzó példányokat találni. A parlagfű pollenkoncentrációja általában augusztus végén – szeptember elején tetőzik, a pollenszemek az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 3. 12:03

TÁJÉKOZTATÁS: Változás a FOB ügyelet rendjében 2020. augusztus

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály tájékoztatása

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 3. 10:05

Komárom-Esztergom megyében is gyűjtik a búzát

Tizedik éve indult el a „Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem” program adománygyűjtése az egész Kárpát-medencében. Ennek során a magyar gazdák gabonájuk egy részét nemzeti összefogással, a rászoruló anyaországi és külhoni magyar gyermekek ellátására adományozzák. Az idei megyei búzagyűjtő ünnepségnek Tata városa adott otthont.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. július 30. 15:04

A koncepciós perek áldozatairól emlékeztek meg Tatabányán

Idén is elhelyezték az emlékezés koszorúit a megyeszékhelyen az 1956-os emlékműnél és a XIV-es Szent István lejtaknánál a Politikai Foglyok Szövetségének (POFOSZ) szervezésében.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. július 28. 13:43

TÁJÉKOZTATÁS: Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadása 2020. augusztus

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság munkatársa, dr. Kócza Júlia tájékoztatása

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. július 27. 10:10

Megérkeztek az első Leopardok Tatára

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsi-zászlóalj ünnepi fegyvernemi napját rendezték Tatán, ahol átadták a Zrínyi Honvédelmi és Haderő-fejlesztési Program keretében beszerzett első négy darab Leopard harckocsit.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. július 23. 19:31

Ideiglenesen módosul több Kormányablak ügyfélfogadási rendje

Informatikai karbantartás miatt 2020. július végén és augusztus elején rövidebb nyitvatartás lesz érvényben a kisbéri, a bábolnai és a tatabányai Bárdos László utcai Kormányablakban.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. július 22. 9:22

Tájékoztató a családtámogatási ellátások veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő változásairól

A veszélyhelyzetre tekintettel a Kormány több olyan intézkedést hozott, amely eredményeként egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokra való jogosultságok a veszélyhelyzet időtartama alatt nem szűntek meg.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. július 15. 20:29

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal idén is megrendezte önkéntes véradását

A nyári hónapokban még fontosabb a véradás, hiszen a rendszeres résztvevők közül sokan nyári szabadságukat töltik, és ilyenkor lecsökken a segítők száma. Ennek ellenére a hivatalban közel 70 dolgozó vett részt az eseményen, segítve ezzel a nehéz egészségügyi helyzetbe kerülő embertársainkat.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. július 14. 14:28

Tájékoztatás önkormányzati főépítészi vizsgáról 2020

A főépítészi tevékenységről szóló 190/2009. (IX.15.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése alapján önkormányzati (települési, térségi, megyei) összevont főépítészi vizsgát tart Budapest Főváros Kormányhivatala, Heves Megye Kormányhivatala és Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatala állami főépítésze.