Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

Dr. Kancz Csaba

kormánymegbízott

Vezető hírek

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2015. március 25. 11:48

Magyary Zoltán halálának évfordulója alkalmából tartottak emlékkonferenciát

A város és környéke állt Magyary Zoltán professzor átfogó kutatásainak középpontjában: a tatai járást modellezte munkatársaival.
Koszorúzással és konferenciával emlékeztek Magyary Zoltánra és feleségére, Techert Margitra haláluk 70. évfordulóján Héregen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Kar és a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság, valamint a héregi és tatai önkormányzat szervezésében.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2015. március 23. 11:42

Kevesebb a munkanélküli – sok az új állásajánlat

Megyénkben, januárban 8653 álláskeresőt tartottak nyilván, 10,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az országos adathoz képest (9,3 százalék) megyénkben 6,3 százalékos a munkanélküliségi ráta, 0,6 százalékkal jobb, mint az előző évben.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2015. március 20. 15:54

„Mentsük meg a Neszmélyi Borvidéket”

A „Zsigmond Király” Borlovagrend „Mentsük meg a Neszmélyi Borvidéket” címmel kerekasztal beszélgetésre hívta a környék borászait, polgármestereit, turisztikai szakembereit, köztestületi vezetőit és a megye állami vezetőit.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2015. március 20. 15:11

Magyar Zászló és Címer Napja a Kormányhivatalban

Rajzpályázatot hirdetett a kormányhivatal a megye általános iskolásai számára, amelynek témája a magyar zászló és a nemzeti színek voltak.
A felkérésre mintegy háromszáz pályamű érkezett. A kiállítás teljes anyaga jövő hét péntekig várja az érdeklődőket. A hivatalba a tárlatot Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott nyitotta meg.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2015. március 20. 13:05

Fogyasztóvédelmi ismeretek kicsiknek és nagyoknak

A Fogyasztók Világnapjához kötődően a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége ebben az évben a nagybetűs életre készülő fiataloknak és felnőtt fogyasztóknak nyújtott tájékoztatást a fogyasztói szempontból legfontosabb tudnivalókról.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2015. március 19. 15:00

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek március 15-én a bánhidai Szoborparkban

Az ünnepi program térzenével indult Tatabánya Város Fúvószenekarának közreműködésével. A Himnusz eléneklése után közös verselésre invitálták a szervezők megjelenteket, csatlakozva a Honvédelmi Minisztérium felhívásához, s közösen szavalták el a forradalom himnuszát, Petőfi Sándor Nemzeti dalát.