Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

Dr. Kancz Csaba

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. augusztus 12. 9:43

A kormány idén is támogatja a népi építészet emlékek megóvását

Szeptember 14-ig igényelhető támogatás a Népi Építészeti Program 2020 keretében népi építészeti emlékek felújításához vagy a helyreállítás szakmai előkészítéséhez. A legfeljebb 20 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás igénylésének feltételei a Teleki László Alapítvány honlapján érhetők el.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 10. 13:51

Újabb bicikliúttal gazdagodott Komárom-Esztergom

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásának köszönhetően épült meg a Környe–Vértessomló-kerékpárút, amely fontos része az Által-ér menti úthálózatnak. Az ünnepélyes átadóra sokan biciklivel érkeztek és használatba is vették az új szakaszt.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 7. 10:52

Új aluljáró épül Tatabányán

Sajtótájékoztatón mutatták be a „Bánhida és Sárberek városrészek összeköttetését biztosító útfejlesztés” című projekt előrehaladását. Az eseményen a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt Dr. Fodor János főigazgató képviselte.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 4. 15:07

A parlagfű allergiáról

Az Észak-Amerikából származó ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) mára hazánk egyik legelterjedtebb gyomnövényévé vált. Erőteljes növekedésű, akár 2 méter magasra is megnőhet. A kezdetben zöldes virágok a pollenszemek érésével élénksárgává válnak. A parlagfű tömeges pollenszórása hazánkban jellemzően július végén kezdődik, bár esetenként már júniusban is lehet virágzó példányokat találni. A parlagfű pollenkoncentrációja általában augusztus végén – szeptember elején tetőzik, a pollenszemek az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. július 14. 14:28

Tájékoztatás önkormányzati főépítészi vizsgáról 2020

A főépítészi tevékenységről szóló 190/2009. (IX.15.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése alapján önkormányzati (települési, térségi, megyei) összevont főépítészi vizsgát tart Budapest Főváros Kormányhivatala, Heves Megye Kormányhivatala és Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatala állami főépítésze.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 3. 10:05

Komárom-Esztergom megyében is gyűjtik a búzát

Tizedik éve indult el a „Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem” program adománygyűjtése az egész Kárpát-medencében. Ennek során a magyar gazdák gabonájuk egy részét nemzeti összefogással, a rászoruló anyaországi és külhoni magyar gyermekek ellátására adományozzák. Az idei megyei búzagyűjtő ünnepségnek Tata városa adott otthont.