Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

Dr. Kancz Csaba

kormánymegbízott

Vezető hírek

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. június 4. 14:46

Megemlékezés Trianonról Tatabányán

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban is megemlékeztek Trianon 100 éves évfordulójáról és a Nemzeti Összetartozás Napjáról. Sajnálatos módon a járványhelyzet miatt a hivatal munkatársainak mellőzniük kellett a – korábbi években megszokott – színvonalas, diákok általi múltidéző előadást.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. május 21. 19:29

Pályázatot hirdet munkaerőpiaci és foglalkoztatási információnyújtás támogatására a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

A szolgáltatásnyújtással célja, hogy a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain megjelenő ügyfeleink a lehető leghitelesebb és legszélesebb körű információkat kapják az üres álláshelyekről, az álláskeresési ellátásokról, támogatási lehetőségekről elhelyezkedésük mielőbbi elősegítése érdekében.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. május 29. 12:35

Interreg SKHU projektek

Európai Regionális Fejlesztési Alap

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2020. május 19. 19:26

Bejelentések fogadására szolgáló elektronikus levélcímek

A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm.rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) értelmében a veszélyhelyzet idején a Korm.rendelet hatálya alá tartozó engedélyköteles tevékenységek ellenőrzött bejelentés alapján, az engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül végezhetőek.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 22. 14:32

Újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is. Időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től a kormányhivatali ügyintézés a tizenkilenc megyében. A fokozatosan bevezetett enyhítéseknek köszönhetően hétfőtől a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjét már előzetes bejelentkezés nélkül lehet intézni Budapesten is. A járványügyi helyzettől függően azonban továbbra is kiemelt fontosságú az egészség védelmét szolgáló óvintézkedések betartása.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 11. 15:32

A járvány miatt tovább egyszerűsíti a kormány a lakossági és vállalati ügyintézést

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.