Dr. Kállai Mária kormánymegbízott

Tisztelt Látogató!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai nevében köszöntöm Önt honlapunkon. Megtisztelő számomra, hogy figyelmet szentel információs felületünknek, címszavas személyes bemutatkozásomnak.

2012. október elsején, amikor először kaptam megbízást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetésére, a Magyary Program egyik alapvető gondolata alapján kezdtem meg munkámat, amelyet kormányhivatalunk fő célkitűzéseként is megjelöltünk:

„ Az állam attól tekinthető jónak, hogy az egyének, közösségek és vállalkozások igényeit a közjó érdekében, és keretei között a legmegfelelőbb módon szolgálja ” (Magyary Program 12.0)

Most, amikor az a megtiszteltetés ért, hogy ismét vezethetem a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt, hiszem, hogy e gondolatot erősítve kell dolgoznom.

Továbbra is elhivatottságot, felelősséget érzek a minőségi közszolgáltatás fejlesztésére, az eredményorientált, ügyfél-elégedettséget kiváltó Kormányhivatal működtetésére.

Bízom benne, hogy a következő időszak lehetőséget ad a Szolgáltató Kormányhivatal modelljének, majd működési gyakorlatának megteremtésére.

Számomra fontos a hitelesség és az ügyfelek elégedettsége. Gondolkodásmódom középpontjában az ember, a település lakója áll. Így köszönettel veszem, ha én magam, illetve a hivatalban dolgozó kormánytisztviselők megismerhetik a település, a megye lakóinak velünk szemben támasztott elvárásait, hiszen Kormányhivatalunk célja az összehangolt és költségtakarékos emberközpontú közigazgatás napi gyakorlatban való megjelenítése.

Az elmúlt években lezajlott átalakítás fontos mérföldköve volt a modernkori járások létrehozása. A területi közigazgatás legkisebb egységei, a járási hivatalok megvalósulásával elérhetőbbé vált az emberek számára az ügyintézés.

A járási hivatalok vezetői mindent megtesznek annak érdekében, hogy kollégáink magas színvonalon szolgálják az állampolgárokat.

Bízom benne, hogy az elmúlt időszakban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal járási hivatalain és Kormányablakain keresztül elérhető közelségbe hozta az egyszerű, átlátható és gyors ügyintézést.

Természetesen nem értünk még a fejlesztő munka végére. Fontos számunkra, hogy a megye polgárai, vállalkozásai, civil szervezetei érezzék azt, hogy munkánk minősége napról-napra a közjót szolgálva javul.

Kedves Látogató!

Kérem, legyen visszatérő látogatója honlapunknak, ahol tájékozódhat friss híreinkről, közleményeinkről! Keresse fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt, a járási hivatalokat és a Kormányablakainkat, vegye igénybe a szolgáltatásainkat, ügyintézőink készséggel állnak rendelkezésére!

Tisztelettel várjuk Önt honlapunkon és személyes ügyintézésénél!

Kállai Mária PhD

Kormánymegbízott

Kállai Mária PhD Kormánymegbízott címszavas szakmai életútja

Születési hely, idő:

Szolnok, 1957.12.05.

Képzettség:

PhD Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Neveléstudományi Intézet

Doktori Iskola

Végzettség:

1972-1976 Verseghy Ferenc Gimnázium

1976. szeptember – 1980. június között a Ho Shi Minh Tanárképző Főiskolán magyar-orosz általános iskolai tanári képesítés

1985. szeptember – 1988. június között Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar pedagógiai szakos előadó kar

1997. – 1999. között a Janus Pannonius Tudományegyetem közoktatási vezetői képesítés

1999. szeptember – 2002. szeptember között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézet Doktori Iskolában tanult pedagógiát. Legmagasabb iskolai végzettsége: tudományegyetem.

Pályafutás

Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

1980-1987: általános iskolai tanár

1987-1992: igazgatóhelyettes

1992-2006: igazgató

2006- 2012: Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere

2010 – : Kodolányi János Főiskola docense

2012. október – : kormánymegbízott

Politikai életút

2002-2006: Szolnok Megyei Jogú Város Oktatási Bizottságának külsős tagja

2006 -2010: Szolnok 8. sz. Választókörzetének egyéni képviselője

2006-2012: Szolnok Megyei Jogú Város humán területekért felelős alpolgármestere

2006- 2010: A Polgári Magyarországért Alapítvány önkormányzati képviselőket képző lakitelki műhelyében a közoktatási képzési program kidolgozója, a képzések rendszeres előadója.

2010 – 2012: Szolnok 7. sz. választókörzetének egyéni képviselője

2012. október – : Jász-Nagykun-Szolnok Megye kormánymegbízottja